Namn: Lösen:

Dyk nr: 90, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-04-13
MAXDJUP :
30,8 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
748 ggr

Utfärd med WH stod på dagens agenda, jag fick med mig Andreas som just hann snabbtorka dykgrejerna efter hans Blackantur igår.

Åkturen ut till Björkvik och båtklubben där WH har sin rib kantades av spekulationer om vilka vrak vi skulle dyka på, resultatet blev en tyst ömsesidig överenskommelse att försöka motverka alla tankar och idéer om att Ingrid skulle komma upp som möjligt dykmål.

Framme vid bommen fick vi vänta några minuter på att den skulle öppnas men sen gick det snabbt att få ut grejerna på den långa piren där självklart WH har sin rib nästan längst ut. Man pinas lite när man tvingas bära dubbelpaketet på ryggen så långt men man får ständigt försöka övertyga sig själv att det verkligen är värt mödan.

Efter typ 30 minuter satt sju dykare färdiga i båten och hoppades på en snabb färd ut till första vraket som ännu inte var bestämt. På väg ut från hamn togs frågan upp och Ingrid kom på tal men röstades snabbt nertill förmån för Tyr som första och Victor som andra dyk, vilket jag såg mycket fram emot. Markoff har sagt att han tyckte mycket om Victor när han dök där förra året så förväntningarna blev höga.

Men först var Tyr vilket jag dykt på innan några gånger men skulle ändå bli bra. Vi gick ner som första dykpar och Andreas hade med sin fina kamera med nytt häftigt kamerahus och hoppades ta några bilder men det var mörkt som i natten, som det oftast är. Sikten var rätt hygglig ändå, HIDarna fungerade effektivt i mörkret!

Vi gick först ner på däckdjup och rundande Tyr två gånger, andra gången uppe vid styrhytten. Kollade in de vanliga sakerna som livbåt, solstol och blåstället. Ett tag kändes min andningsfrekvens inte riktigt bra, vet inte varför men försökte ta de easy och tänka på andningen.

Efter endast 16-17 minuters BT tittade vi på varann och ryckte på axlarna, kollade in slangvagnen och spelet sen tummade vi dyket och påbörjade en låååååååååångsam uppstigning, helt mitt "fel" som sölade riktigt ordentligt :) haha...det blev samtalsämnet på vägen till Dalarö.

Tror hela vår uppstigning tog 15 minuter, lite overkill men kändes fint att ha koll på avvägningen och sakta gå uppåt hela vägen utan att förlora trimmet med slarviga vingtömningar eller börja ramma linan. Från 23 upp till 12 meters djup tog 7 minuter vilket kanske är lite för länge men de sista 12 metrarna upp till ytan var helt ok, även tidsmässigt.

Väl uppe i båten var känslan ändå att dyket varit fint trots vår kanske korta bottentid och långa uppstigningstid!

Jag hade tagit in vatten under dyket, hoppas bara genom halstätningen, jag orkar inte med fler torrdräktsreparationer. Jag måste göra några fuldyk i veckan eller nästa för att se om dräkten håller tätt. Det fina med Weezle är dock att man är varm trots man har massa vatten innanför torrdräkten.

Gas: Luft


Parkamraters loggar:
Andreas Brodow - Vraket Victor
Andreas Brodow - Tyr