Namn: Lösen:

Dyk nr: 91, Victor


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-04-13
MAXDJUP :
26,2 meter
DYKTID :
33 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
649 ggr

Efter kaffe och smörgås på båten åkte vi och tankade på Dalarö. Jag såg Mattias hus när vi drog förbi Kymmendö, dock ej hans båt så han var säkert på fastlandet.

Färden sedan till Ornö gick ganska snabbt, ribben går fint även med 7 dykare och utrustningar. Vi fick denna gång gå i som sista dykpar för rättvisans skull vilket var helt ok, förhoppningsvis skulle första paret vara på väg upp när vi kom ner på vraket.

En sak som var lite roligt med detta dyk var försnacket om HIDdarnas förträfflighet och att dom ändå inte är så ömtåliga, men en av oss fick bita lite i gräset efter dyket, någons reflektor kom nerdinglades i vattnet och inte var det min ;-)

Victor som sagt, en träbåt som förliste 1897 och till viss del ska vara någorlunda hel.
Vi gick ner självklart efter linan och kom ner på masten som låg över botten nerbruten. Riktigt tjock mast faktiskt men själva träbåten var trasig.

Visst var skrovet relativt helt men däcket hade helt fallit ner i lastrummen och det var lite maggan- och fulfotsvraket-"stuk" över hela båten när man seglade över den.

Aktern som ska vara rätt hel missade vi, det var en aning siltout där när vi kom dit så vi undvek tyvärr att titta närmare. Nästa gång ska jag gå direkt på aktern för att få se någonting av den.

Visst var dyket rätt fint, Victor är värt ett dyk emellanåt är min bedömning. Men i jämförelse med ett annat träbygge, War Fundy, som vi dök på förra veckan är hon inte upphetsande.

Djupet var inte lika stort som Tyr vilket gjorde vår bottentid lite längre men uppstigningen var också rätt seg denna gång, Andreas drog på lite i början men de sista 12 meter segade vi lite och 6 meters stoppet blev fint och kontrollerat precis som på Tyr.

Tack Andreas för trevligt sällskap och två bra dyk.


Parkamraters loggar:
Andreas Brodow - Vraket Victor
Andreas Brodow - Tyr