Namn: Lösen:

Dyk nr: 161, Sappemeer


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-04-12
MAXDJUP :
22,3 meter
DYKTID :
41 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
742 ggr

Ännu en utfärd med Blackan, då vi båda inte kunde åka på den förra tyckte vi att vi skulle ta oss råd att båda åka med på denna. Barnvakter och barnen hölls sig friska så vi faktiskt kunde åka båda två, få förunnat ;o) Då vi lämnade barnen i M-fred på lördagkvällen och den byn ligger närmare än den byn vi bor i så beslutade vi oss helt enkelt att sova kvar med barnen där...ja i den närmre byn för att spara iaf 30min resväg.
30min gör egentligen inte så mycket en söndag morgon, man är lika trött ändå. Denna morgon tror jag vi var lite extra trötta, men det är en annan story som inte är det minsta dykrelaterat.

Vi kommer fram och idag möts jag inte av någon som försöker göra motorljud åt vår tysta bil ;o) Däremot möts vi som vanligt av glada dykare och en alltid lika glad besättning.

Vind och våghöjd gör att vi kan ta oss ut t. det planerade dykmålet även idag. Solen skiner och det är precis spegelblankt men något dimmigt på sina håll. Vi äter frukost sen ställer jag mig ute och beskådar det vackra vädret och naturen med en kopp kaffe i handen, nu känns inte livet alltför hårt.

Men snart möts vi av nyheten att dimman kanske gör att vi inte kan ta oss upp t. Sappemeer, men då reservplanen är Eldaren så känns det faktiskt som det kvittar. Visserligen har jag gjort 4dyk på Eldaren bara iår, men hon är fortfarande ett grymt bra dyk. Kanske jag då kan visa Jocke allt jag såg där förra helgen.

Vi går som vanligt o sussar en stund efter frukosten, men jag kommer inte riktigt t. ro utan ligger o lägger patiens på mobilen o funderar över livet.

Efter dryga 3h är vi framme o vi fullkomligt hoppar ner i dräkten o kastar på oss prylarna, efter en väldigt kort dykbriefing. HÄR SKA DYKAS! Tror jag o Jocke var först ner i vattnet :o) Vi glider raskt ner utefter linan samtidigt som det tryckutjämnas o tänds lampor m.m. Vi möts snart av masten och det är så ljust o mysigt. Det är ju sämre sikt här idag mot när vi var här för nåt år sen, men tack vare solljuset som tränger ner så ser man väldigt bra ändå. Vi kan inte riktigt bestämma oss för vem som ska va etta, jag försöker teckna t. Jocke att han ska vara det men jag tar snart över då han bara såsar fram utefter relingen, nä såhär hinner man inte se nåt. Jag tar över o tar oss raskt ner i lastrummen o dyker genom båda. Sen upp o följer däcket runt bygget (rätt mysigt o simma under iom att hon ligger lutad sådant). I aktern dippar vi ner t. rodret och vi båda simmar mellan rodret o aktern några ggr innan vi fortsätter föröver på babord sida. Där dyker vi o tittar in i alla gluggar o dörrar. Sen in i styrhytten och titta lite, här tecknar Jocke att han vill ner i nåt hål, jag skakar på huvet men tecknar att han kan titta ner en sväng så lyser jag upp utgången o håller kontakt på det sättet. Men han kommer inte tillbaka utan efter en stund tittar han upp ovanför mig på babord sida så jag tittar ner "aaah en liten swimthru, skoj" o jag tar samma rutt. Därinne lägger jag märke t. kakelgolvet o den omkullvälta stolen o annat bråte i hytterna bredvid. Snart är jag ute o då visar Jocke mig den nya fastnade sälen, jag rynkar på nästan o viftar med handen som "nä usch va äckligt, stackars säl den vill jag inte titta på" men hinner iaf lägga märke t. hur fräsch den ändå ser ut, t.o.m. morrhåren är kvar. Sen dyker omkring lite uppe vid styrhytten innan vi till slut tar oss tbax t. fören. Där i fören tittar vi omkring lite mer och sen avslutar vi med att simma ut över fören för att titta på Sappen framifrån, rätt mäktigt att se vraken så om man har möjlighet.

Ja nu fryser vi rejält o tummar dyket. Vi gör en kanonuppstigning men på väg upp gör Jocke tecknet "jag är dum i huvet" (elr var det kanske "jag är snurrig") jag håller diplomatiskt med om att han är lite knasig men gör ingen stor grej av det. Vi fortsätter upp o lägger oss på säkstopp innan vi bryter ytan. Inte en enda gång nuddar jag uppstigningslinan o jag är bara sååå nöjd med allt detta dyk.

Väl uppe på ytan möts jag direkt av en angenäm doft "mmm grillat" o magen svarar med ett "ååå vad jag är hungrig". Leendes simmar jag mot stegen o väntar där på att Jocke ska kämpa sig upp. Sen är det min tur o jag måste få säga att jag fått kläm på denna dykstege, är inga problem alls nu :o) Om det är benpressen på gymet elr att jag fått in snitsen låter jag vara osagt. Här ska nu ätas grillat.

Idag bjuds det på grillad kycklingfilé (utan glasbitar) o en mumsig sallad, lite aioli o potatissallad. Girigt sitter vi o äter vår mat ensamma i fören o njuter i solskenet. Lite lagom när vi nästan slumrat t. där framme i fören börjar det brumma väldans samtidigt som det börjar lukta bensin (elr nåt sånt), aah kompressorn som börjatt jobba. Vi går in t de andra en sväng innan vi tar våra tallrikar vidare o sätter oss i värmen i köket. Där sitter vi asocialt o läser lite gamla Dyk innan min kropp går in i nån matkoma vilket ögonen svarar med en automatstängning, bara t. o lägga sig ner där o sova en stund.

Vaknar efter en stund o strax därefter kommer Linda o Jonas så vi sitter o snackar en stund innan vi blir tillsagda att gå o dyka om vi nu ska göra ett dyk till här idag ;o)

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - M/S Sappemeer
Joakim Bergman - M/S Sappemeer