Namn: Lösen:

Dyk nr: 93, Svartfotsvraket + Eka


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-04-22
MAXDJUP :
15,6 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
373 ggr

Eftermiddagsdyk en onsdag på Svarfoten med Marcus, Tony och Håkan. Det är fina grejer!!

Vi hade planerat dyket under veckan och skulle åka från stan vid 16.00. Möttes ute vid Statoil, fick vänta någon minut på Toni och Håkan men sedan var vi alla fyra klara för dyk på en kvart eller nått.

Eftersom det ännu inte är många båtar ilagda och aktiviteten väldigt låg i småbåtshamnen planerade vi att gå i vid båthuset och sedan efter vi tröttnat på vraket simma in till stranden efter kompasskurs.

Jag dök med Marcus och Toni dök tillsammans med Håkan. Vi tog kompasskurs färdigt emot stranden och sen gick vi ner och påbörjade vårt dyk.

Sikten var inte jättebra, typ 2 meter ungefär. Riktigt "fuldyk" som en del hade uttryckt det. Vraket är ju inte så upphetsande men jag tycker faktiskt det inte är så tokigt att i alla fall ha någonting att lysa på under tiden man dyker och tränar lite fentekniker och annat man ännu inte glömt från kursen.

Vi gick ner och gled sakta fram emot spisen, lyste lite och signalerade några ggr sedan strök vi omkring på 14-15 meter i ett par minuter för att sedan göra sedvanliga överglidningen av vraket upp emot 7 metersdjup. Vid ett tillfälle körde jag lite fel och in i en balk, inget våldsamt men var tvungen att försöka backa lite för att kunna fortsätta, det var småkul.

Vi gick vidare djupt igen över klippan och sedan tog vi kompasskurs och började vår simning emot land, kom fram till en eka som jag aldrig sett tidigare, den såg lite halvmysig ut. Jag kan tänka mig det vore fint att ta en bild på den om sikten vore lite bättre.

Jag kommer inte ihåg om det var före eller efter ekan på botten men vi stötte också på ganska stora klippformationer som jag uppskattar var ungefär 4-5 meter höga vilket vi fick göra lite landuppstigning upp för= tömma luft i vingen och kontrollera att inte dräkten expanderade för mycket.

Efter jag fått min dumpventil ombyggd med tjockare snöre är det "nästan enkelt" att tömma vingen med ventilen istället för inflatorn. Jag är riktigt nöjd med det nya snöret faktiskt, passade på att träna lite extra mycket nu när djupet och dykmiljön var rätt vänlig.

Vi gick sedan upp en sväng efter Marcus tummade och trodde att vi var framme men efter vi konstaterat att det var 50 meter kvar gick vi ner och fortsatte vårt dyk ända fram till stranden.

Om någon vecka är strand-insimningen kanske inte är lämplig.

Sedan när vi kom upp fick jag min reservlampa att lossna från knuten och nu har jag TVÅ knutar som jag behöver få gjorda.. :( det är så irriterande när man inte kan knyta själv sån där idiotsäker knut. Försökte "köpa" en slang i veckan med färdigknuten knop men butiksbiträdet sa att han inte kunde göra sådana. Trist...

Tack för trevligt dyk allesammans. Hoppas det blir något snart igen.

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Svartfotsvraket" Stavsnäs