Namn: Lösen:

Dyk nr: 426, M/S Harm, Lillsved, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-04-26
MAXDJUP :
18,6 meter
DYKTID :
54 minuter
VATTENTEMP :
1-3 grader
SIKT :
3-5 meter
VISAD :
572 ggr

Åkte ut med Jonas, Pål och Johan till Lillsved för ett söndagsdyk på Harm. Solen sken, vindarna var ljumma och man kan väl nästan dra till på stort och säga att livet leker en dag som denna.

Jonas och jag körde med 7orna som stagear för övningens skull även idag. Simmet ut längs linan gick finfint och på sammanlagt 7 minuter efter påbörjad nedstigning vid bergknallen var vi framme. Värmevästen gjorde så jag inte frös om kroppen, men jag var idag ovanligt kall om händerna. Vi kikade igenom det gamla vanliga och gled nöjt fram längs vraket. Jonas bytte till bakgas vid det främre lastrummet på vägen tillbaka mot aktern. Vi mötte de andra två vid bryggan där de just simmat igenom. Vi klämde oss sedan in på toan och utbytte som vanligt några ord i luftfickan. Jag såg min chans att säga att jag frös som fan om händerna och vi bestämde att det var dags att börja bege oss tillbaka. Jag passade på att byta till bakgas innan vi gick ut på linan mot land, jag hade då 55 bar kvar i 7an. Arbetet med att stuffa slangen och hänga undan flaskan drog igång blodflödet i mina fingrar och när värmen började återkomma efter att ha varit så kall så gjorde det sjukt ont. Jag simmade och kved hela vägen tillbaka och inte förrän galeasen dök upp hade smärtan lagt sig och jag kände mig istället onormalt varm om händerna.

Vi gjorde vårt vanliga säkerhetsstopp på botten vid början av linan på ca 6 meters djup och sedan simmade vi lite längs botten tillbaka mot stranden. Jonas och Johan gjorde ett dyk till efter att vi grillat och fikat medan jag och Pål satt vid stranden och njöt av sol och värme.

Tack alla för en jättetrevlig dag!