Namn: Lösen:

Dyk nr: 96, Breviks Brygga


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-05-02
MAXDJUP :
20 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
2-3 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
509 ggr

Efter Dyviksvraket och McD körde vi ut till Brevik och höll på skrämma livet av en glad pensionär som själv blev räddare än sin fula lilla byracka som försökte gömma sig från våra bilar, när vi parkerat bilarna hoppade pensionären med raska steg in i sin bil och satt och glodde på oss...Vi försökte uppföra oss som om vi var på hovmiddag men tror inte han var så imponerad...
Inte för vi körde fort mellan de stora fina husen alldeles vid bryggan men han blev väl överraskad när vi kom in så plötsligt på bryggparkeringen.

Under tiden vi bytte om kom en annan bil och vände vid parkeringen så vi låste in alla prylar i bilarna innan vi giant-strajdade.

Snabbt hittade vi den lilla motorbåten under Anders ledning av dyket. Enligt ö k gick vi ner till c:a 18 meters djup när vi hade tröttnat på motorbåten och gjorde någon typ av vänstersväng. Det kändes dock som att den blev lite för otydlig och jag förlorade iaf orienteringen en smula men när vi kom ner till c:a 20 meter och samma dybotten som förra helgen visade sig signalerade jag till Anders och frågade med en axelryckning om vart vi ska och visade att jag hade noll-koll.
Jag tror han också tyckte vi var lite lost och på fel väg. Han visade på snävare vänstersväng och med Håkan med oss simmade vi utmed den nya riktningen.

Sikten var inte så god just här, ungefär 1-2 meter vilket gjorde att vi skulle behöva komma ganska rätt-på cykeln för att inte missa den igen som förra helgen. Det vore helt klart underlättande med en dragen lina från båten till motorcykeln...
Men efter typ en minut såg vi stenformationer och jag kände på mig att cykeln måste bara ligga här någonstans och mycket riktigt, jag såg någon klump i sluttningen som visade sig vara cykeln. Yess va fint det kändes men samtidigt hade vi haft lite tur...

Vi stirrade på den söndervittrande motorcykeln ett tag för att sedan börja tillbakaresan. Alla okejjade och vi var väl nöjda med att vi hittat den.

På 5-6 meters djup gjorde vi lite övningar med gasdelning och jag gjorde en valvedrill med Anders vakandes framför mig, kändes fint ändå, kan ju hända man gör något fel.
Nådde kranarna bra, öppnade och stängde allihop, kanske inte i rätt ordning men det fungerade i alla fall.
Sedan småsimmade vi upp emot bryggan och pelarna, låg och gled allmänt omkring på 2-3 meters djup några minuter. Kände så fint efter dyket, vattentemperaturen är lite behagligare än i vintras. Det känns verkligen som det kommer bli en bra dyk-vår/sommar.
Hela eftermiddagen myste jag över dagens 2 fina dyk med Håkan och Anders, men senare under eftermiddagen fick jag en glad överraskning i ett sms från min syster som hade gjort andra dagen av tre på uppdyket av hennes *-kurs, på Neuenfels!! ja...vad säger man, i Björkvik gjorde jag min OW-kurs.