Namn: Lösen:

Dyk nr: 100, Björkvik


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-05-09
MAXDJUP :
9,3 meter
DYKTID :
39 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
444 ggr

Varit iväg några dagar på en arbetsresa och ett soft lördagskvällsdyk ute vid Björkvik stod på planeringen tillsammans med Sören.

Vi samkörde ut efter Sören ställt sin bil vid mig i Sumpan. Ute vid Björvik höll WH en AOW-kurs tror jag.

Vi kittade om vid stranden på press och vandra ut på klipporna och ner i vattnet. Dyket skulle bara bli skillsdyk: träning med SMB, valve-drill och avvägningsträning.

Valve-drillen gick som vanligt bra tills jag kom till den vänstra, lyckas alltid nästan vrida åt fel håll och dra åt den TOK TOK hårt... tecknade åt Sören att försöka få loss den, han förstod inte direkt vad jag menar men kom på det efter ett tag. Sedan löpte det på ganska bra.

SMB skjutningen gick väl ok får man väl säga, lite pryttligt som alltid, skjöt den från c:a 7 meter, fyllde kanske "lite" för lite luft i men den fungerade iaf. Sören gjorde en specialare när han skjöt sin, han hade double-enderna upp vid korven och kunde inte låsa sin spole, vi skrattade båda när jag frågade vart den är och han pekade uppåt mot ytan.

Jag hade inte med mig min primärlampa som jag tror har gått sönder vid sista dyket i Kvinnersta, tyvärr tyvärr tror jag att jag inte stängde locket ordentligt och batteriet verkar vara helkört :( måste få det lagat snabbt men känns verkligen trist, man har blivit van att ha med lampa för varje dyk, kommunikation med backup känns väl inte så där väldigt trevligt.

Annars trevligt 100:ande dyk :) Nu siktar man på 200!!