Namn: Lösen:

Dyk nr: 188, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
Andreas Bolonassos  
DATUM :
2009-05-16
MAXDJUP :
32 meter
DYKTID :
30 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
512 ggr

Enligt beskrivningar ett riktigt monster! Nej, inte Stefan, inte heller min buddy för dagen Andreas, utan WH´s nya båt Obelix.
Dagen börjar lovande, solsken, blå himmel och inga hastighetskontroller. Väl framme är dykbåten parkerad vid en alldeles utmärkt lättillgänglig kajplats. En efter en trillar folk in och fäller sina hemmasnickrade superlativ om båten. Trots att ha sett bilder innan så är det svårt att avgöra hur det hela skall funka rent praktiskt och hur stor båten egentligen är, det är ju premiärtur så ingen vet ju egentligen hur det skall sluta. Flybridge och gott om sittplatser, ilastning och annat rullar på alldeles utmärkt. Hastigheten på väg ut märks knappt alls och raskt är vi ute på Tyr. Väl framme lyfter vi parvis över paketen till akterbänken för att slutkitta, gott om plats både för dykare, prylar och medhjälpare.
Glider ner längs linan, har lite problem med tryckutjämningen då huvan smiter åt å det väldigaste. Lättar lite på ena huvkanten och vaknar genast till av kallduschen, öronen ploppar och det är rock´n´roll igen. Tyr är Tyr, simmar runt och glor lite på detaljer utan större ambtioner. Inte för att djupet är något mål i sig men skönt att få gå lite djupare som omväxling. Ledsnar lite efter ett ha sett oss mätta, går upp i sakta mak och avslutar dyket. Riktigt tevligt och avslappnat, tid och djup enligt plan.
Dykstege och uppklättring funkar alldeles utmärkt, inte dumt med macka, läsk och kaffe efter dyket heller.