Namn: Lösen:

Dyk nr: 164, Brustholmarna, stenpirs viken


DYKARE :
PARKAMRAT :
ytvakt  
DATUM :
2009-05-21
MAXDJUP :
3,6 meter
DYKTID :
1 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
SIKT :
0.5 meter
VISAD :
457 ggr

Inledning till de 4 "micro-dyken"

Vid städdagen på båtklubben hörde jag et utbrott av skrattande retsamheter om tappade saker. Städning är nu inte det roligaste som finns så naturligtvis blev att höra vad som hänt en ypperlig undanflykt att få ett brejk! :-)

Visade sig att en av gubbarna skulle flytta ett sjömärke för markering av ett grund till en bättre plats och lyckats droppa det på djupare vatten så att det nu fanns 2 saker istället för en för båtarna att passa sig för. Behöver jag säga att resten av gubbarna glatt pratade om dumstrut och att den skyldige fort som attens ville få det fixat..? :-)

Hörde snack om fridyk, osäkerhet om exakt plats och "småflaskor" och erbjöd mig raskt att ta med grejerna och dra en lina så den gick att hitta och få upp. Visst, tanken på att rädda några av dem galna nog att leka med spare-air fanns men huvudorsaken var att dyka var förbenat mycket roligare än att skrubba stolar! Ja, coolare också.. :-)

4 dagar senare var jag där med Anders som båtförare och ytvakt och "Tapparen" för att visa exakt var. Sa jag exakt..? Låt oss säga att exakt är en rätt flytande definition..trodde båtgubbar sedan åratal skulle kunna ge vettiga riktlinjer i en liten bukt men icke..

1/ Idag är visst en "Låt oss skämma bort Linda-dag" där paket sätts ihop medan jag planerar med tappare till maximal borskämning med utrustning i allt. Hur bortskämd jag blev? Lät oss säga att jag behövde trä armarna i västen och kolla luften men inte mycket mer..niiiice!

Började med att ytsnorkla på ungefärlig rätt plats. Eh, låt oss säga att hjälpsam person redan kört runt med gummibåt och förvanlat usel sikt på grunt vatten till ärtsoppa. När "Tapparen" trodde att jag borde vara nästan exakt rätt gick jag ned för att kolla men kom snabbt fram till att det inte kunde stämma med beskrivet djup baserat på märkets höjd. Det, kombinerat med usel ytsikt och dålig där nere fick mig att avbryta dyket nästan direkt.