Namn: Lösen:

Dyk nr: 267, Björkviks Brygga, Ingarö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Timo Rajala  
DATUM :
2009-05-24
MAXDJUP :
17,1 meter
DYKTID :
32 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
368 ggr

Efter ganska lång tid på land (drygt 1,5 månader) fick jag äntligen träff på en dykkompis! Timo svarade på Dykarna att han gärna dök! Trevligt.

Vi mötte upp i Björkvik vid 10-tiden. Där var redan Aplin & Dyksport med en OW-kurs, ledda av bl a Jonna samt en utfärd med Fantasea där det såg ut som om både Monica och Anders hade landtjänst!

Timo ville trimma in sitt nya dubbelpaket så planen var först ett vanligt dyk där han skulle känna efter hur han var avvägd i längsled, och sedan ett andra dyk för att få ner luftmängden till ca 30BAR för att se om han hade rätt mängd vikt på sig.

Inte så mycket att orda om utan vi bytte om och gick snart i vattnet. Vädret var fint, nästan ingen blåst och ganska soligt. Jag gick i först och låg och vilade/flöt på ytan - ahh så skönt detta är!!!

Kort efteråt kommer Timo i och vi simmar ut en bit för att gå ner på ca 3 meter. Planen var att vi skulle stanna upp där så att Timo fick "känna in grejorna" och nå kranarna. Det såg ut att gå bra. Jag ledde sedan en rundtur som gick lugnt och fint. På vägen ut i sjögräset såg jag en firre jag inte har sett förut (tror jag). En grön liten rackare (neej - ingen abborre) på ca 12 cm, svagt lutandes framåt neråt och med avsmalnande nos, lite som en avsmalnande triangel. Fin var den i alla fall!

Vi kör en svag högersväng och vänder upp vid ca 17 meters djup. Allt flyter på bra och på vägen tillbaka ser jag en fin lake simma iväg. Försökte mig på att fånga ett par simpor också, men nu är de snabbare med det något varmare vattnet...

Vi stannar till vid 5 meter och gör säkerhetsstopp. Jag ligger ganska stilla och när jag har gjort mina tre minuter kollar jag upp Timo - men där var ingen Timo. Jag letar runt lite och till slut kommer han tillbaka. Vi simmar i lugn takt tillbaka till stranden.

Dags att avnjuta ett par mackor och Timo flyttar sin platta ett hack neråt då han kände sig lite framtung vid detta dyket.

LUFT
Gen.djup: 8,6 m
Temp: +7C
Sikt: ca 6 m
Dräkt: TORR
Bly: - kg
150 BAR -> 100 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 20,1 l