Namn: Lösen:

Dyk nr: 268, Björkviks Brygga, Ingarö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Timo Rajala  
DATUM :
2009-05-24
MAXDJUP :
14,1 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
400 ggr

Efter lite fika och bara några få regndroppar bestämde vi oss för att göra vårt andra dyk. Det skulle nog bli en dryg timmas ytintervall så det verkade dags på något vis!

Samma plan som vid första dyket men med skillanden att vi skulle stanna kvar till dess Timo hade 30BAR kvar på ca 3-5 meters djup. Detta för att börja plocka av av de 4 kg han hade i ett viktharness. Jag passade på att öva på att skjuta SMB eftersom vi ändå skulle stanna ganska länge.

Vi gjorde en ungefär likadan sväng. Den här gången var jag noggrannare med kompasskurserna och körde 9 minuter ganska rakt ut, sedan 8 minuter åt höger med 90 graders vinkel. Tänkte avsluta sedan med ytterligare 90 graders vinkel (höger) i ca 5 minuter och slutligen 90 grader igen i ca 4 minuter för att komma tillbaka på linjen som fört oss rakt ut.

Jag tror att det stämde ganska bra, kanske hade vi ca en minut kvar till "utlinjen" när vi kom tillbaka, men ganska lagom var det.

På ca 5 meter tecknar jag åt Timo att stanna och jag plockar ut min SMB och skjuter iväg den. Får till det ganska bra med ganska bra samtidig avvägning, men när jag väl rullat in linan så märker jag att jag hamnat ca 5 meter längre in - måste träna på det där med att ligga stilla!

Efter ett bra tags simmande runt omkring har Timo kommit ner till ca 30 BAR och han börjar plocka av sig två av sina fyra kilo och räcker dem till mig. Vi är nu på ca 1,5 meters djup. Inte flyter Timo upp inte Efter en stunds avvägning och andande bestämmer han sig för att plocka bort de andra två. Jag ligger nära och tar emot de med. Han flyter inte upp nu heller utan ligger fint avvägd med tomt harness! Hans platta är ju av rejäl tjocklek och väger över 5 kg, men det är bra tycker jag. Själv har jag ju motsvarande 2 extrakilo i och med min blyack till lampan. Ser riktigt bra ut - trimmet ser också bra ut. Vi tecknar OK och jag som vid det här laget känner att kylan börjar närma sig tecknar hemåt.

Timo får tillbaka sina vikter och vi simmar den sista lilla biten in till viken.

Efter lite eftersnack och Timos förvåning över att han inte behövde något av sina extra kilon så packar vi ihop och säger adjö för denna gången. Imponerad över hur duktig han är trots ganska få dyk. Tack för en bra dykdag!

LUFT
Gen.djup: 6,7 m
Temp: +7C
Sikt: ca 6-10 m
Dräkt: TORR
Bly: - kg
100 BAR -> 50 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 15,6 l