Namn: Lösen:

Dyk nr: 70, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
Sigge och V.  
DATUM :
2009-05-21
MAXDJUP :
31,7 meter
DYKTID :
35 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
570 ggr

D12 200->100Bar

Utfärd med Waterhouse-ribben

Sigger ringer dagen innan och frågar om jag vill med ut och dyka med WH-Stefans nya RIB som äntligen skulle levereras. Dykmål Sappen! Snabb koll att övriga familjemedlemmar kan klara sig själva några timmar och sedan packa klart utrustning. Exakt tid och plats skulle spikas under morgondagen.

Slutligen får jag order om att infinna mig vid båtplatsen vid björkvik c:a 18.00 och rullar iväg. Då det bara tar mig 15-20 minuter att åka hemifrån till björkvik tar jag det lugnt, vilket troligen sparade in några tusenlappar då grabbarna i blått stod och lekte med laser på 50-vägen in mot brunn. Sigge sparade nog också in ett par lappar då han låg på efterkälken och troligen höll ett något högre tempo, som tur var hade han inte ens hunnit av motorvägen när jag ringde och påtalade vikten av att ta det lite piano på vägen.

Åker in mot naturområdet och väntar bakom bommen tills det kommer en annan bil vars förare hade nyckel och släppte förbi. Backar ner bilen mot servicebryggan vid småängsvikens båtklubb och väntar på att resten av folket skall dyka upp. Får efter ett tag sms om att sigge försökt ringa, tydligen inte någon "tre" täckning alls här ute i skogen!

Lyckas hitta lite signal längst ute på en brygga och får info om att vi skulle mötas vid BJÖRKVIKS båtklubb och att sigge står där och väntar. Har tur igen med grinden, står en bil på väg ut som precis öppnat, åker ner till björkviksparkeringen och möter upp med sigge och v. Visar sig så småningom att stefan avsett att plocka upp oss vid bryggan där jag stod från början, men det hela löste sig fint ändå efter lite hallåande i mobiltelefonerna.

Tror klockan han bli 19.00 innan vi kom iväg med båten, och då det blåste rejält valde vi bort sappen och åkte till Tyr istället. 20:14 dök vi ner och hade fin sikt (tycker jag som är van vid 0-2 meter...) och kikade på det som fanns att kika på...styrhytt, namnskylt, solstol, dykflaskor m.m.

HID200 lampan fick verkligen visa vad den gick för, lyser man in i en hytt så blir det ljust i den hytten...fick lite uppskattande kommentarer på båten på vägen hem...

Sigge och V stajlade lite med bakåtsim och krandrill på 5m stoppet, jag måste ta tag i att träna mer så att jag slipper knuffa mig bakåt så fort jag driver in i vraken :-)