Namn: Lösen:

Dyk nr: 111, Alviksvraket Tore


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-05-28
MAXDJUP :
10,8 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
652 ggr

Skulle bli ett kvällsdyk på Tore med Marcus och Toni men det höll på att sluta med inställt dyk av flera anledningar:
Först trasslade Tonis regulator och flaska, han hade en låneregg som inte passade med en 300:ing och sist av allt i raden av förhinder och hämtningar av annan flaska så tog jag på mig min nyinköpta beggade reservtorris som jag spräckte halstätningen på det första jag gjorde haha...vilken misär.
Men jag misstänkte något sånt där kanske skulle hända så jag hade tagit med mig min riktiga torris också utifall att. Nu får man fixa ny halstätning till Tusan iaf så den blir fräsch för nästa provdyk.

Jag hade även mina d12:or upptagna med nitrox till morgondagens efterlängtade utfärd med Blackan till Eldaren så jag fick dyka enkelflaska och bcd och när jag ändå var på gång passade jag på att köra med ett par gula Cressifenor som i vattnet kändes som 5 g...man liksom vispade med dom i vattnet hur enkelt som helst, helt konstigt när man blivit van med de tunga gummilabbarna.

Nåväl, i vattnet kom vi efter mycket om och men med modifierade utrustningsdetaljer. Tog linan ut till Tore och rundade vraket två gånger, en gång efter botten och sen runt på däck. Vi tog de riktigt lugnt och fick ett bra kontrollerat dyk. Avvägnignen fungerade ganska ok, gulfenorna gjorde sitt jobb, fungerade till och med någorlunda att backa med dom också. Riktigt imponerad blev jag faktiskt efter ett tag, kanske man ska "uppgradera" till dessa .

Efter en lång fisstund vid fören så gjorde vi tecken att gå tillbaka efter linan, gick fint, Marcus lämnade oss lite på tillbaka vägen, visade sig senare att han äntligen kom på hur kan skulle tömma vingen i sin X-wing. Han tyckte det var så roligt så han multipel-tömde vingen några ggr :)

Uppe på land gick avkittningen som vanligt i soft tempo med trevligt tjöt trots det dassiga stockholmsvädret med regn och mulet...

Tack buddys för en trevlig kväll.

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Alviksvraket TORE" Alvik