Namn: Lösen:

Dyk nr: 115, Björkvik


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-05-30
MAXDJUP :
20,3 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
608 ggr

Andra dyket skulle bli Björkvik denna underbara sommardag redan i Maj. Vi körde på kolonn ut till Björkvik och när vi kom ner dit var HELA parkeringen full, cafeet hade sålt ut alla sina platser för 50 kr styck och bilar hade börjat ställa sig på otillåtna platser.

Klipporna var fulla med 4-5 st olika dykskolor och massa solglada stockholmare som njöt av solen och tittade på när massvis med OW-elever nästan hade fått sina cocktail-dykarcert...eller kanske får vi några tillskott till den högmotiverade dykcommunityn i Stockholm med tillhörande periferiera orter.

Efter lite solbadande i snygga långkalsongunderställ med tillhörande sockar och bärande av utrustning ner till stranden hittade vi även parkeringsplatser långt uppe förbi slutet av parkeringen, några hundra meter bort. Efter den långa promenaden tillbaka tog vi på oss utrustningen och gick i vattnet, fick vänta ett tag innan Ludek och Tommy kom i vattnet men det gjorde ingenting, fanns ju prylar och folk att titta på.

Dyket gick mest ut på att lojja runt och skruva lite kranar, titta på simpor, Tommy räknade tydligen alla han såg ;-) En simpa låg på botten i process att käka upp en annan simpa, dock var han lite långsam...

Vi gick ner till 20 meter och flöt omkring ett tag, titta på min kompass vid ett tillfälle och tog kurs på den riktning jag trodde vi skulle ta men det kändes helt fel. Jag frågade Ludek om riktning och han pekade utan tveksamheter åt ett håll och jag förstod han var uv-navigeringskungen själv. Mycket riktigt så kom vi tillbaka till områden och djup där jag kände ingen mig efter hans rådgivning och beslut.

Under dyket såg vi en dykare med moped igen, andra gången denna helg, dock var detta en modell av något enklare slag än de techdykarna på Blackan hade.

Vi nådde röret som går ut i vattnet och tog där vänster upp emot stranden och bröt ytan ganska nära efter en total dyktid på 46 minuter. Ett typiskt bra Björkviksdyk men det hade varit roligt att ha med en stage och träna bolla runt lite..snart så..

Tack Tommy och Ludek för en trevlig och intressant dykdag. Nästa gång kör vi Harm eller nått. Körde hem sedan och försökte logga klart Eldaren-dyken från fredagen samt åkte även ut till Spånga och fyllde flaskorna för morgondagens dyk med Rick, Andreas och Anna.

Parkamraters loggar:
Ludek Hendrych - Hölödroppet (Lilla Björnhamnsvägen), Stavsnäs
Ludek Hendrych - Björkviks brygga, Ingarö