Namn: Lösen:

Dyk nr: 118, Alviksvraket Tore


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-06-03
MAXDJUP :
11,1 meter
DYKTID :
51 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
517 ggr

Kvällsdyk på Tore med Marcus.
Jag hade en jobbig dag med körning från Göteborg och en hel del trassliga och ansträngande saker under dagen med jobbet, var riktigt irriterad på mig och och allt annat men tänkte ett dyk borde ju göra susen. Marcus hade nämnt det tidigare i veckan att han kunde dyka onsdag på Tore tex, tyckte det lät som en bra ide och när han sen ringde igår så spikade vi dyket.

Hämtade upp Marcus lite sent men vi kom ner till Tore och inspekterade först STOPP-banden för bänkarna som hindrade oss att använda dom. Av färgen samt lukten att döma var dom nybehandlade.

Vi kom ner i vattnet i alla fall, jag hade min nya kapade V-vikt i mitten och även inga gators, fungerar utmärkt trots mitt bylsiga weezle extreme. Tog också med min Salvo utan batteri som jag fortfarande väntar på, jag ville se om det läckte in vatten eftersom det var orsaken till haveriet i Kvinnersta. Den var snustorr efter dyket så slutsatsen är att jag inte stängde ett spänne ordentligt.

Själva dyket gick fint, det var ett roligt dyk men fluktande av Tore, bästa sikten jag sett i år. Jag fick se skottkärran för första gången, rättade upp eftersom den hade välts omkull. Vi kollade in de vanliga, mest på däck såklart. Kikade lite in i styrhytten från fönstrena men man såg ju inget såklart utan den riktigt primärlampan.

I slutet av dyket körde vi lite valvedrill på 2,6 meters djup. Tror marcus tyckte det var roligt och nyttigt. Han hade en speciallösning på sin nya fina primärlampa som gjorde han tokbländade mig :) jag skrattade och pekade på den och han grymtade väl i reggen och slog av den. Nästa gång har han nog fixat så den kan hänga snyggt och peka neråt.

Gick upp vid stranden och var allmänt nöjda över dyket. Riktigt varmt i vattnet, skulle varit ok med tunnare dräkt.

Luftåtgången har gått ner betydligt, känns lovande.


Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Alviksvraket TORE" Alvik