Namn: Lösen:

Dyk nr: 119, Sala - "Badbrottet" 13,5


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-06-04
MAXDJUP :
21,9 meter
DYKTID :
31 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
466 ggr

Ännu ett kvällsdyk denna vecka som tillslut blev till Sala efter att Sören jagat SDK hela dagen.

Han fick tillståndet vid lunch och vi körde upp dit vid 15.00 i varsin bil för att dyka ett eller två dyk. Vädret var riktigt uselt, det regnade och blåste lite.

Vi kom fram och bar utrustningen till brottet, tog på oss prylarna efter jag hade haft en genomgång av det lilla jag visste om brottet och lite av de saker jag sett vid de tidigare dyken i år.

Vi strajda i och gick sakta ner till grottöppningen på 22 m, tittade runt lite och jag gled in till bänken som ligger ju i början och trodde Sören ville följa mig en bit men såg hans lampa på behörigt avstånd så jag gick tillbaka och återsamlade teamet.
Som planerat gick vi tillbaka till linan och tog åsen över till "kontoret", kollade in det litegranna, tog en tur in och vände. Efter vi tröttnade på stirra in i den svarta väggen gled vi sakta tillbaka över åsen utefter linan. Samlades vid stället vid väggen där vi brukar göra uppstigningnarna. Jag tummade dyket och fick tummen tillbaka. Vi hade båda bra med luft men tänkte på andra dyket.

Uppstigningen gick fint (tredje gången med nya viktinställningen), inga problem. Helt klart man var överblyad förut och säkert lite ännu...
Luftförbrukningen nu också mycket bättre än förra veckan.

Uppe på land låg dubbelpaket och två decoflaskor, tillhörande några som hade tänkte dyka tydligen. Två glada dykare kom från parkeringen efter någon minut och hade till och med ytsupport sig. Dom skulle göra ett mixdyk ner till trucköppningen på väldigt djupt vatten.