Namn: Lösen:

Dyk nr: 120, Sala - "Badbrottet" 13,5


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-06-04
MAXDJUP :
20,1 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
478 ggr

Innan andra dyket åt vi lite nyttig snacks som pappa-sören hade förberett, kände djup tacksamhet. Vi tjötade lite med techkillarnas ytsupport som var en trevlig prick.

Andra dyket skulle vi försöka komma bort till den "grunda" delen i viken och se på tältet.
Vi gick ner till 15 meter och tog linan direkt och for över åsen. Steg upp till 15 meter, noterade petflaskan, gick vidare upp till c:a 12 meter. Följde väggen hela vägen bortåt till vi såg börja av viken som kännetecknas av en mycket kraftigare tillväxt av träd och buskar än i de djupare delarna av brottet.

Kryssade mellan all växtlighet och stora stenar som låg på botten. Simmade på några tiotal meter men såg inte till något tält. Sikten var också sämre här, precis som vid förra dyket med Rick och Marcus.
Jag kollade på min mano och tyckte det började bli lite långt och kände marginalkrympte ju längre bort vi simmade. Det var inte djupt men ville inte fortsätta för jag visste inte hur långt det var kvar och ville hellre ha en väldigt god marginal, trots Sören hade full flaska i början av dyket och hade säkerligen bra med luft kvar.

Jag pekade frågande åt tillbaka-riktningen och Sören okejjade och vi påbörjade återresan till bergväggen. Gick ner till 15 meter och följde väggen till vi nådde petflaskan. Gick ner till kontoret och Sören tog sig en ordentlig titt på kontoret denna gång, nästan så han gick in men bara nästan ;-) Jag låg och tittade lite och kände jag började småfrysa, temperaturen är riktigt låg vid 20 meter och djupare, till och med kallare än vad havet är denna tiden på året.
Efter Sören var klar tog vi linan tillbaka och kom fram till uppstigningsmärkena i väggen (de trasiga steg konsollerna) . Vi gjorde en fin och lugn uppstigning, blev ett lite längre dyk än de första men medeldjupet var nog lite grundare.

Väl uppe i regnet igen kittade vi av och började bära grejerna tillbaka; den värsta biten med att dyka i Sala badbrott.

Fina efterjobbet dyk i Sala. Tack Sören, vi får göra fler turer hit.