Namn: Lösen:

Dyk nr: 78, Sv "Harm" Lillsved


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-06-06
MAXDJUP :
16,7 meter
DYKTID :
72 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
697 ggr

Nationaldag och allt, men man såg lika många rödvita flaggor som blågula när man lämmnar Solna för att hämta upp Tobias vid 15 tiden. Landskamp mot Danmark som inte slutar så bra ska det visa sig.
Våra förehavanden slutar däremot riktigt bra...

Planen var att ta oss ut mot Lillsved för att där möta upp med en för mig ny bekantskap med namn Andreas.
Kommer fram på ett par minuter tidigare än vad vi bestämt, men hinner inte mer än ut ur bilen förän Andreas också glider in.
Tar en kopp kaffe på cafeet för att döva samvetet med parkeringen.

Det stora släpandet ut till bryggan börjar, men jag är riktigt lyclig för min lilla pirra. Kanske inte DIR, men ack så ryggbesparande den är.
Plockar på oss i det ganska fina vädret för att sedan gå som gravida pingviner över den lilla sandstranden brevid bryggan.
Ytsimmar ut mot "klippbryggan" för att där gå ned och leta reda på linan.
Tanken var att Tobias skulle gå först, jag som tvåa och Andreas sist.

Tobias drar i väg efter en lina som om han hittat nått trevligt, jag plaskar lungt och stilla efter och vänder mig om för att kolla in Andreas. BORTA.
Hmmm, vad göra, simmar efter Tobias lite halvhjärtat sammtidigt som jag försöker ha ett getöga bakåt. Tobias märker efter en liten bit att han är själv, så han vänder och börjar gå tillbaka. Möter upp mig och vi fortsätter för att återförenas med Andreas som gör oss uppmärksamma på att det i och för sig var en lina vi följde, men att det var fel...

I sammband med detta upptäcker jag att min dator lossnat från armen. Får tag i den innan den singlar ned i botten, men lyckas inte få dit den föran Tobias glider fram och hjälper mig.

Glider vidare ut mot Harm, nu på rätt lina.
Kommer fram efter ca 10 minuter och samlas upp vid relingen.
Påbörjar våran färd runt vraket genom att simma längs med styrbordssidan. Rätt häftig stämning i det gröna ytljuset som tränger igenom vattnet. Mycket att titta på då detta är första gången jag lämnat bygget. Glider över lastrummen fram mot fören. Går ut några meter för att spana in hela vraket. Tyvärr inte den bästa sikten, men helt klart godkänt.
Sikten var lite varierande detta dyk.
Tobias glider ned och kikar in genom en lucka i det främmre lastrummet, tecknar årt oss att titta in och att Andreas ska ta någon bild.
Jag backar lite för att ge plats och bommar genom detta att se en jättefisk? som lurar därinne. Tyvärr blev det inga bilder då det var blixtstrul.
Vidare akterut efter babordssidan och går ned för att titta på kollisionshålet. Måste varit en redig smäll då det begav sig.
Tobias som går först ligger och simmar mellan reling och sargen till lastrummet fram mot bygget. Får nog lite rost på vingen...
Varvar bygget för att sedan gå fram till dörren in mot styrhytten. Tobias går in och jag glider fram till öppningen för att vänta på min tur. Tror att han ska fortsätta igenom, men han kommer tillbaka och tar samma väg ut igen. Jag står då över att gå in denna gång utan vi fortsätter runt bygget igen och lyser på alla hål vi kan hitta.
Tillbaka på aktern ligger vi och softar lite för att sedan bestämma oss för att gå tillbaka.
Ned på linan och tillbaka mot den trista ovanytanvärlden.

Väl uppe plockar vi ihop grejjerna för att släpa dessa igen mot motsatt håll.
Pratar lite med ett sällskap från Tyskland tror jag om vad vi haft för oss. Damen i sällskapet trodde att vi var där för att antingen plocka upp båten, eller för att söka efter pengar. JaJa, tror inte att det fins så mycket av värde rent ekonomiskt kvar på Harm.

In i bilen och kör mot klockan för att vissa av oss skulle titta på massa halvnakna, svettiga killar som springer och jagar en liten boll. Ser inte riktigt tjusningen i detta då jag hellre klär mig i gummi och latex när jag vill ha skojj. ( låter det, hmmm )

Diskuterar dyket i bilen och konstaterar att det varit ett kanondyk för både Tobias och mig. Skulle nog vilja påstå att det för min del var ett av dom bästa.
Handsken forsätter tyvärr att läcka, mera lim när vi kommer hem blir det.

Tackar Tobias och Andreas för denna eftermiddag, hoppas på flera snart.

Ned 16:52.
2*12*232. X-Wing+Platta 2,2 Kg, 4 Kg på Röven, =6,2.
210bar ned, 80 bar upp
ROBUST Canister med 50w Lampa.
Ursuit dräkt.
2*1:a steg Aqualung Titan, 2*2: steg AqualungLX Supreme.

Parkamraters loggar:
Tobias Minde - Harm - UPPHITTAT SNORKEL (gul)