Namn: Lösen:

Dyk nr: 615, Ekerö - Husbygropen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-06-07
MAXDJUP :
12,5 meter
DYKTID :
66 minuter
SIKT :
6 meter
VISAD :
517 ggr

För en gång skull tänkte jag vara ute i god tid så i lördags packade jag bilen full av flaskor och styrde mot känd dykbutik i vasastan där jag snopet kunde konstatera att det var stängt. Nationaldag! Phaa! Jag trodde stället drevs av en norrman!! ;-)

Det blev till att lyfta luren och Löfgren ställde upp med ett par vältryckta 104or, tack!

Husbygropen var sig lik, med undantaget att markägarna tröttnat på buskörningarna i området och ställt en 300kilos grävskopa i vägen, så det blev att hoppa i vid stranden intill parkeringen. Men det gick ju bra det också...
Jag hade med både kamera och skoter och vi siktade in oss på att ta oss bort till träden för att fota. Jonas fick ta täten med skotern medans jag och Linda hängde på där bak, helt plötligt stannar hela tåget och Jonas pekar febrilt ner på världens största gädda som stirrade tillbaka på oss.

Nu låter det här säkerligen som en fiskeskröna, men det var nog sjutton den största gädda jag sett. Försiktigt och med en viss respekt smög jag fram med kameran och försökte komma så nära som möjligt, för en gångs skull förbannade jag min vidvinkellins och när jag kommit så nära gäddan som jag vågade gjorde den en snabb rörelse och försvann snabbt bort i fjärran. Vi stötte på den en gång till under dyket, och jag är säker på att den då precis tagit ett rådjur som byte ;-)

Resten av dyket förflöt odramatiskt, lite fiskstim, träd och skills. Sikten var mjölkigare än förra gången men fortfarande helt okej.

104cf - EAN 32

Parkamraters loggar:
Linda Haglund - Naturdyk, Husbygropen, Munsö