Namn: Lösen:

Dyk nr: 21, Harm, Vaxholm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-06-28
MAXDJUP :
18 meter
DYKTID :
42 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
957 ggr

Jag vet inte ens var jag ska börja. Vi utgick från Årsta i Stockholm 09oo och skulle ta en liten roadtrip till Örebro för att dyka i ett brott. 2 timmar och 20 mil senare var vi framme och vi ska regga prylarna. Då upptäcker jag att jag glömt reggen hemma! Bara att åka tillbaka, min parkamrat var inte jätteglad på mig :P

Väl tillbaka i årsta hämtade jag reggen och vi bestämde oss för att göra två dyk på Harm istället.
Det var brutalt varmt med underställ och torrdräkt mitt i värsta solvärmen och 30 grader. Svettades som en gris och det långa ytsimmet gjorde inte situationen bättre - dock så va det skönt att vara nere i det något kallare vattnet nu.
Just ja, jag har ju nyinköpta dykprylar och upptäckte att jag glömt montera en torrdräktsslang - dagen har inte börjat optimalt men jag bestämmer mig för att dyka ändå.

Vi dyker ner vid bojen och på 10m så blir squeezandet outhärdligt så jag kopplar loss slangen från västen och fäster i torrdräkten för att fylla med lite luft - skönt! Bytte sedan tillbaka.
Dyket i sig var kanon för min del. Jag hade mina nya dubbel-6or-300bar på ryggen och avvägningen var flawless. Sikten var si-sådär med mycket partiklar i vattnet men jag tyckte ändå vi såg ganska bra tack vare lamporna då det va ganska mörkt på 14m+

När vi tittat klart så börjar vi gå längs med linan tillbaka och då börjar Thomas signalera obehag vilket jag upplevde som lite konstigt då vi inte varit speciellt djupt. Han hade känt sig lite snurrig och desorienterad. Tror det berodde på värmen och det långa ytsimmet. Under vårat säkerhetsstopp på 5m så tänkte jag passa på att öva på att byta regg o lite sånt och då började den friflöda och jag kunde inte hitta den i allt bubbel som kom upp - tur va så hade jag bläckfisken nära tillhands så det va inga problem. Bra assisterat av Thomas att lokalisera den flödande reggen.

Ett av mina bästa dyk - kanske det bästa trots det lilla missödet vid säkerhetsstoppet. Tyvärr var det ett Thomas sämsta så det va lite synd. Nästa gång kanske Thomas har lite bättre kondition så det blir ett andra dyk också!

Jo, såg en liten abborre och en halvkilos tånglake också, yay!