Namn: Lösen:

Dyk nr: 194, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
Samme tysk  
DATUM :
2009-06-28
MAXDJUP :
32 meter
DYKTID :
30 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
457 ggr

Under ytintervallet utforskade min tidigare tilltänkta parkamrat (inga namn) den nya fina båtens alla skrymslen. Diverse luckor och lådor blev tillfällig förvaringsplats åt diverse skräp, detta skedde ett tag innan någon läckte idén om soppåse. Nåväl, solen sken, allting var härligt och alla var vänner.
MIn tysk som jag fortfarande inte minns namnet på kände sig lite avvaktande inför den potentiella cirkus som kunde utspela sig inför dyk nr. två så vi avvaktade lite och klev i som sista par. Själv stod jag länge och tvekade om jag skulle klämma mig fram mellan andra kittande techdykare för att slå en båge eller våga inviga något av hemlighusen på Obelix. Det blev ingetdera utan bara att krypa i torrisen istället.
Vi struntade i att klafsa ned i bottensedimentet utan lökade mest runt kring överbyggnaden. Tjänstevilligt pekade jag ut det ena och det andra som om min parkamrat aldrig förr sett riktiga vrak, vilket han förstås gjort säkert i större omfattning än jag själv. Några älgskyltar att peka ut hittade jag dock tyvärr inte. Synnerligen trevligt trots den ganska begränsade yta vi höll oss på. Utan att överdriva var jag ganska pissödig när vi väl kom upp igen.
Riktigt bra timing med inbokningen av dyktur. Min bonnabränna lyser redan i halvmörkret.

(Jo, nu vet jag att tysken heter guido)