Namn: Lösen:

Dyk nr: 136, Oleg Koshevoi "Ryssen", Landsort


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-06-28
MAXDJUP :
25,7 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
541 ggr

Vi hade ett ljuvligt ytintervall med sol och lite mat och med en massa tjöt. Trevligt som alltid med Danne, Rick och dagen till ära vår ytorganisation.

Jag tog en simtur till land och fixade något… När jag skulle simma tillbaka tappade jag snorkeln som jag hittade på Harm. Har haft den i min låda och fick användning för det nu när jag använde endast mask och fenor. Om någon läser min logg från Harm och vet med sig dom har förlorat en gul Mares snorkel så finns den nu säkert förvarad på botten vid Ryssen utanför landsort. Jag tar med den nästa gång om jag ser den eller så får ni min blåa Air Ventil, den är grymt bra! Hög kvalité.

Det var dags för dyk och vi hoppade i, nu hade jag ingen stage men väl 160 bar i paketet. Rick hade gjort en ny upphängningsögla på min lampa och kunde använda den som vanligt. Nedstigningen gick fint, vi kom ner på 16 meter och sikten på Ryssen var riktigt dålig. Endast 4 meter uppskattningsvis.

Vi hade från början gjort upp att vi drar lina här eftersom sikten troligen var dålig och Oleg är ju som ”han” är, väldigt svårorienterad när vraket är så sönderslaget. Kanske var lite olyckligt att Rick drog linan eftersom jag tror både jag och Danne ville visa honom fören. Han gjorde ett bra jobb men vi tog lite för lång tid på oss. Bottentiden var ju reducerad i och med att ytintervallet var lite för kort.

Vi hade dragit lina en bit och gjort några tie-offs , som vi för övrigt blev underkända på av NACD-dykaren efter vi hade kommit upp.

Vi var nere på 23-25 meter och klockan visade på 10 minuter till deko, fören syntes inte till och jag visade åt Danne att vi skulle återvända, han var snabb och bekräfta och fören får vi ta under nästa dyk på Oleg.

Rick började snurra in linan utan min hjälp, även där fick vi en hint av Danne på ytan hur man kan underlättar arbetet om man samarbetar lite :-) jaja..jag har inte gått linkurs än.

Vi kom fram till uppstigningslinan som låg lite grundare, vi hade 8-9 minuter kvar på det djupet och passade på att simma omkring lite, vi nådde badkaret som jag och Perre har signerat vid vårt förra dyk. Efter det var vi tvungna att börja uppstigningen, gick in i deko med 3 minuter, körde ut det på säkerhetsstoppet och drog igenom även det ordinarie stoppet på 3 minuter till. Tror Danne undrade om jag var riktigt frisk när jag först visade två minuter kvar och sedan några minuter senare visar jag fortfarande 2 minuter kvar... he he Suunto!!

Egentligen borde vi haft lite längre ytintervall när man sträcker ut dyken till hela den tillgängliga bottentiden, det är kanske inte klokt att dyka till tidsgränserna vid varje dyk. Men snart så tankar jag EAN32 som standard på OT, det blir fina grejer!

Vi kom upp i båten och började direkt färden in emot nynäs. Jag drack kaffe och läste DN samt expressen i det strålande vädret. Båtarna låg längs med stränderna, folk låg utslagna och lapade sol.
Vi kom tillbaka till hamnen, fick ett gyllene handtag av Dempas och hans tjej med alla prylar tillbaka till bilen.

Avslutade en skön dag på ett jättemysigt Thaiställe mitt i en korsning i nynäs. Allt är bara så relaxed och underbart när vädret är som det är just nu.

Tack så mycket Danne och allihopa!