Namn: Lösen:

Dyk nr: 450, Landsort, Paula Faulbaum


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-06-27
MAXDJUP :
50,3 meter
DYKTID :
49 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
425 ggr

Mixhelgutfärd med Blackan. Dagens och helgens första dyk skulle bli Paula Faulbaum. Jag och Viktor fick äran att boja vraket. Tanken var att ankaret skulle ligga på fören, och vi tog med tjocktampen ned för att göra fast den. Sikten såg lovande ut till att börja med, men när vi närmade oss 40 meter försvann det mesta av den. På 46m insåg vi att vi missat vraket och gjorde fast lina för cirkelsök. Linan var snabbt fastgjord, men sen gick det sämre. Efter lite kompass- och lintrassel befann vi oss tillslut på 49m ovanför en bom, med en knapp meter sikt, en vertikal tamp brevid viktor och en tamp i 45 graders vinkel strax framför mig.

Den vertikala tampen visade sig vara ankarlinan - tydligen hade vi drivit tillbaka till linan medan vi diskuterade kompassen. Min plan var att gå upp de 3 meterna och ta loss reelen så att vi skulle ha en lina mindre att hålla reda på, vilket jag signalerade till Viktor. När reelen var loss trodde Viktor att jag ville fortsätta uppåt men jag gav tummen ned och han tog genast täten. Tyvärr kunde jag inte följa efter eftersom någon på båten bestämt sig för att vi nu redan hade gjort fast tampen och börjat hala in den... Efter att ha kämpat emot någon meter släppte jag den, simmade ned till Viktor och gav tummen upp - vi hade 7 minuters bottentid kvar, usel sikt och en bom som vi inte visste var på vraket, om den ens var på vraket, den låg, och hade inte längre någon tamp att göra fast...

Lyckligtvis behövde vi inte känna oss alltför misslyckade eftersom det enda teamet förutom oss som också hunnit i vattnet tummade dyket nästan omgående efter att ha kommit ned och set sikten.

Ner: 10:27
Bakpaket: 21/35 2x12x232
Deco: 50% 7x207
Avg: 20,3m

Parkamraters loggar:
Viktor Edlund - Eldaren
Viktor Edlund - Paula