Namn: Lösen:

Dyk nr: 271, Hansa, Landsort, Öja


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-07-05
MAXDJUP :
27 meter
DYKTID :
41 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
477 ggr

Andra dyket för dagen efter en lunchpaus i lä på andra sidan Öja. Under lunchen å mojnade det en del så det var lugnare på dykplatssidan när vi kom tillbaka.

Nästan hela vägen tillbaka till förra dykplatsen eftersom Hansa ligger ganska nära.

Samma procedur igen, vi tre i vattnet som tredje dykgrupp och Karin med Julia sist. Precis innan jag gick i så satte vi på lite silvertejp på insidan av kedjan för att försöka minimera inflödet av vatten. Den här gången skulle Leif ta täten, jag vara två och Peter vara siste man. Leif hade dykt här tidigare vilket vi andra inte hade gjort (när jag kom hem såg jag att jag faktiskt hade dykt på Hansa en gång tdigare, men det har jag glömt).

Vi gick ner ganska samlat och efter ca 15 meter såg jag vraket och det verkade vara bättre sikt den här gången.Vi kommer ner på fören och gör ett helt varv på henne i klart bättre sikt! Varvet går medsols så vi går ner mot aktern på babordssidan, kikar lite på rodret och fullföljer varvet genom att gå upp mot fören igen via styrbordssidan. Det läcker in betydligt mindre vatten, men det känns ändå kallare. En titt på datorn och den visar 11 grader så det är kallare.

Då mina dykkompisar har lite mindre luft kvar än jag tar vi linan upp igen (den här gången RÄTT lina). Jag låter dem gå upp i sin takt medan jag riktigt smyger upp, sakta sakta. Möter dem igen på säkerhetsstoppet där de har legat i kanske en minut när jag kommer upp. Ligger där mina tre minuter drygt och går sedan upp sakta och fint. På 2-3 meter känner jag hur det drar och sliter i linan nerifrån och jag förstår att det är Karin och Julia som gör loss linan som Niklas lagt.

Upp i båten och mycket riktigt, efter bara några minuter kommer de upp och alla är tillbaka i båten.

Hemfärden startar och efter ca 35 minuter är vi tillbaka i hamn och det är bara att anträda bilturen hem.

Tack alla för en trevlig och bra dykdag!

EAN32
CNS: 25% TOT: 50%
Gen.djup: 19 m
Temp: +16C
Sikt: ca 5 m
Dräkt: TORR+200
Bly: -
140BAR -> 70 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 14,1 l/m.

Parkamraters loggar:
Peter Jegbert - Nynäshamn, Öja "Oleg Koshevoi (Ryssen)"
Peter Jegbert - Nynäshamn, Öja "Hansa"