Namn: Lösen:

Dyk nr: 144, NORGE, Z-19 Hermann Künne, Herjangfjorden


DYKARE :
PARKAMRAT :
Sandra Viklund, Tomas  
DATUM :
2009-07-08
MAXDJUP :
31,2 meter
DYKTID :
41 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
479 ggr

Efter ett 2,5 timme långt ytintervall med kompressorkörning och lite mera mat så skulle vi göra dyk nummer två. Jag hade inte fyllt mitt paket helt och hållet och luften hade väl räckt men jag tyckte det var dags att blöta ner stagen i Ofotfjorden också.

Vi skulle gå ner på aktern men hålla oss på ovansidan.

Sakt och gjort höll vi oss nästan till planen, gick lite för långsamt ner till aktern, passade på att kolla in de imponerande konstruktionerna med kuggarna. Därefter kommunicerade vi bra och gjort airchecks och Sandra visade på att vi ska smyga upp på ovanför vraket liksom för att hålla djupet på max 25-27 meter men det blev inte riktigt så. Jag blev lite nervös ett tag men det gick bra och vi blev samlade åter på c:a 28 meter ovanför vraket där vi gjorde en samlad dykning upp efter vraket emot grundare partier.

Finns många hål att lysa ner i med stora utrymmen innanför och säkerligen många penetrationsmöjligheter men det får bli i nästa saga.

Jag låg på stagen under hela dyket nästan men gick över till bakpaket vid 10 meter ungefär. Stuffade undan flaskan och Sandra undrade vad jag sysslade med när jag så seg låg där vi botten och boxades med in stage. Hon visade på att vi skulle på vrakets ovansida men jag ville inte gå grundare efter vi kommit från djupare vatten relativt fort, gjorde absolut ingen skada att dröja på 10 meter 1-2 minuter extra.

Efter flaskan var fixad tecknade jag att vi kan fortsätta och vi gled upp på vårt vanliga säkerhetsstopp ställe vid de stora ventilvreden. Gjorde ett gäng minuter där före Tomas tecknade att han ville börja gå upp, vet inte om han frös eller något men det var väl dags. Vi gled sakta upp emot stranden på c:a 1-2 meters djup och bröt ytan, alla riktigt nöjda.

Packade ihop våra prylar och körde runt efter fjordvägarna tillbaka till Narvik.

Imorgon nya äventyr! Tyvärr avbryter Tomas sin dyksemester för denna gång.Parkamraters loggar:
Sandra Viklund - Norge, Bjerkvik, Hermann Künne
Sandra Viklund - Norge, Bjerkvik, Hermann Künne
Sandra Viklund - Norge, Vassdal, Junker 52