Namn: Lösen:

Dyk nr: 272, Alvik, Alviksvraket (Tore)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-07-10
MAXDJUP :
11,3 meter
DYKTID :
32 minuter
VATTENTEMP :
16 grader
SIKT :
1,5 meter
VISAD :
456 ggr

Ett litet dyk, mest för att se om min lagning/tätning av torrdräkten lyckats! Efter att ha sökt buddy via dykarna, och fått träff på Tobbe Gylleus, så hade vi bestämt att mötas på plats vid 15:00.

Med i bilen var Marko som skulle till sin farsa och bli avlämnad i Alvik. Väl på plats fanns det ganska gott om parkeringsplatser. Det dröjde inte länge innan Tobbe var på plats. Ganska precis samtidigt kom Markos farsa och tog grabben med sig.

Det gick ganska bra med vågor då det brasade på ganska bra. Jag såg inte bojen heller, den måste ha blivit avsliten av någon bår eller något. Med den här blåsten skulle det nog inte bli så bra sikt heller.

Tobbe, som inte hade varit på Tore tidigare, var lite nyfiken på vraket. Vi kom överens om att jag skulle "guida lite" på henne. Vi plockade ganska snabbt ihop våra paket och plumsade i. Nä, sikten var inte den bästa...

Ner på botten och ganska snabbt hittar vi linan. Jag tar täten och så simmar vi iväg. Kollar ett par gånger bakåt och frågar OK med lampan och får ett OK tillbaka från Tobbe.

Vi kommer fram till vraket och det är väl en dryg meters sikt. Vi böjar med en sväng nere på botten runt vraket, kikar lite extra på rodret och där proppen suttit för att sedan gå upp på däck och kika in i styrhytten. Gott om abborrar och en riktigt stor och fin ser vi. Men nu var det länge sedan jag såg ålen på vraket, undrar var den har blivit av. Vi kör en sväng till runt vraket längs relingen. Tobbe frågar sedan hur det är med min luft(jag hade 70bar när vi gick i) och jag svarade OK så länge så det fick bli ett varv till.

Varvet slutade vid linan som leder tillbaka till land och jag tänker att jag inte såg linan mot segelbåten idag. Antingen var det för fålig sikt, eller så är den flyttad/borttagen. Jag tecknar hemåt med händerna och vi simmar tillbaka lugnt och fint.

Framme vid bryggan föreslår jag att vi ska ta vägen via pråmen (eller vad det är) mot stranden och så gör vi. Efter lite skrotletande och så kommer vi fram till stranden och tummar dyket.

Som vanligt har det varit ett ganka avlappnat och trevligt dyk på Tore. Tack för dyksällskapet, Tobbe!

EAN32
CNS: 210% TOT: 10%
Gen.djup: 6,7 m
Temp: +18C
Sikt: ca 1,5 m
Dräkt: TORR+200
Bly: -
70-> 130 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 18 l/m.

Parkamraters loggar:
Torbjörn Gylleus - Tore - Alviks Strand