Namn: Lösen:

Dyk nr: 25, Norge, Keiprød Lavangen, Focke-Wulf 200 Condor


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-07-07
MAXDJUP :
22,4 meter
DYKTID :
36 minuter
VISAD :
437 ggr

Efter en fin bilfærd genom Lavangen efter Hasse Engbergs noggranna vægbeskrivning kom vi fram till dykplatsen strax efter den lilla byn Keiprød. Væl på plats, vid parkeringsfickan fyllde vi flaskorna, vilket tog grymt lång tid. Vi klædde på oss vid bilen och promenerade ner till stranden. Før att sækert hitta planet tog vi ut 60 grader med kompasset och simmade ut till 15 meters djup. Dærifrån bytte vi kurs till 330 grader och træffade på delar av vraket næstan direkt! Både jag och Tobias blev mycket nøjda øver att ha lyckats hitta det. Ska tillæggas att jag verkligen suger på att ta ut riktning, men med Tobias hjælp och vægledning kom vi fram.

Det skall finnas fyra delar av vraket. Efter dyket pratade vi om hur vi skulle ha gjort annorlunda om vi dykt dær igen, det vill sæga, børjat dyket vid de delar som ligger djupast och sedan gå mot de grundare partierna. Nu blev det inte så, utan vi døk runt och kollade på den delen som låg mest grunt, bara før att det var den vi såg først.
Efter en stund tecknade Tobias åt mig att vi skulle fortsætta till den andra vrakdelen, vilket vi också gjorde. Dær låg en kattfisk med øppen mun och stirrade på oss. Jag kunde næstan høra Tobias dra några hæftiga andetag vid synen av den (som faktiskt var riktigt stor). Kænner mig bedrøvad øver att han blivit en 08:a...

På vraket fanns lite av varje, såg någon ræka och också anamoner. Var relativt god sikt, omkring 8 meter tror jag. Tobias fotade en del.

Parkamraters loggar:
Tobias Minde - NORGE, HMS Eskimo, Straumsnes/Narvik
Tobias Minde - NORGE, Focke-Wulf 200 Condor C4, Lavangen, Keipröd