Namn: Lösen:

Dyk nr: 147, NORGE, Naturdyk, Keipröd Lavangen (FW Condor)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-07-10
MAXDJUP :
10,1 meter
DYKTID :
31 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
554 ggr

Som sista vrakdyk hade vi tänkt ett återbesök på intressanta Focke-Wulf i Lavangen. Båda två är nog lite lagom slitna efter en hel vecka med många dyk och bärande av prylar.

Vi kom fram till platsen utan några problem. Vädret var väl sisådär men köra igenom dalarna är så underbart vackert. Stannande vid monumentet vid Gratangen och tog en bild av fjorden, där Dronning Maud ligger lite längre upp, tror jag.

Nådde fram till Fossbakken, Tennevoll och sedan utmed fjordsidan precis som för någon dag sedan. Fixade utrustningen och bar ner grejerna till fjordstranden. Vi var snabbt ner i vattnet och påbörjade vårt dyk.

Jag startade med krandrill bara för att kolla om vänstra 1:ingen friflödar, man fick ju lite funderingar efter gårdagens dyk på Hardy men allt gick fint.

Sandra tog kursen precis som innan och vi gick ner emot djupare vatten. Redan på 5 meter upptäckte vi att sikten var mycket sämre än förra gången, jag tänkte språngskiktet skulle ge sig men även nere på 10 meter var det fortfarande mjölkigt. Sandra jobbade på med kompassen som hon är väldig envis med men ytterligare en sak ställde till det för oss. Det var en rätt stark ström som gjorde att man gled och fick kämpa med riktningen och korrigera simningen hela tiden.

Det var alltså inte de bästa förhållandena, dålig sikt och strömt på en plats vi inte riktigt känner. Jag drog upp mina wetnotes, skrev en pedagogisk(!) förklaring av problemen för Sandra som jag upplevde dom och hon höll med rakt av!

Vi simmade tillbaka till ungefär 5 meter, körde lite övningar och sedan bröt ytan efter ett säkstopp.

Pratade lite och vi irriterade oss på strömmen som ej hörde hit. Vi avslutade med 10 minuters träning och avvägning men hon lessnade och vi for upp ur vattnet och sprang upp för backen till bilen….nä..det gjorde vi inte, för vi hade ju dykutrustningarna på oss.Parkamraters loggar:
Sandra Viklund - Norge, Keiprød Lavangen, Focke-Wulf 200 Condor