Namn: Lösen:

Dyk nr: 74, Silvbergs gruva, Säter


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-07-12
MAXDJUP :
38,1 meter
DYKTID :
39 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
437 ggr

Regn när vi kom fram efter vår 15 mil långa resa... och när vi var klara att hoppa i vattnet så kom solen fram och det blev uppehåll.

(Tjockt underställ, och 10 kg räckte)

MYCKET bra dyk!

Brottet är litet till ytan men enormt djupt och det finns nästan hur mycket som helts att titta på. Vi gick ner och kom fram till Harry (en docka med torrdräkt, flaska, mask och huva. Han hade ramlat av sin stock som han enligt hörsägen skall ha suttit fast på tidigare. sedan döck vi djupare längs en lina som var uppspänd, det var lite spännande att kunna dyka så djupt idag (rekord hittills) hade stenkoll på manometer, dykdator, tid och djup kollade flera gånger i minuten. upplevde inte att djupberusningen skulle göra mig oskärpt eller dimmig, men däremot fick jag kort minne. (därav det upprepade kollandet av instrumenten - jag hade helt enkeltsvårt att minnas vad jag nyss läst - men inte svårt att förstå vad som stod där eller vad det innebar just när jag läst av)

vi han 1,5 varv runt brottet, första halva varvet på mer än 30 m djup och sedan gick vi upp på c:a 20, sista halva varvet låg vi på 10-15 m. var lite lätt vid säkerhetsstoppet.

Parkamraters loggar:
Tony Karlsson - Silvbergs gruva
Tony Karlsson - Silvbergs gruva