Namn: Lösen:

Dyk nr: 139, s/s Belliver, SSO Märket (Åland)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-07-18
MAXDJUP :
31,2 meter
DYKTID :
62 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
581 ggr

2x12 EAN32, 80cf EAN32

Äntligen här! Trots några idoga försök så landar vi in i bästa form med solen i ansiktet och en dimma som lättar lagom till att vi anländer till dykplatsen.

Dyket i sig var ju en fullkomlig orgie. Om s/s Belliver varit en kvinna så hade hon varit en korsning mellan Scarlett Johansson och Penélope Cruz - naken - insmord i olja - på ditt vardagsrumsgolv. Då hajjar du kanske (förutsatt att du är straight och man).

Till de fartygsmässiga egenskaperna hörde således: maskintelegraf, byggskylt, mässingsmanometrar, 3 (tre!) rattar, skeppsklocka, lådkronometer (http://sv.wikipedia.org/wiki/Kronometer), "Course Corrector" (troligen: http://www.seaborne-fartygsmagasinet.com/bilder/course_corrector/Course%20corrector/index.html), lanternor på plats i lanternförrådet, släplogg på relingen i aktern, massor av mässingsventiler fortfarande på plats. Helt enkelt varje vrakdykares våta dröm - denna gången på 29 meters djup.

Njöt rakt igenom, tyvärr kunde sikten gärna ha fått varit ett snäpp vassare, om inte så för Alex bilder. Hoppas hon får fortsätta vara orörd och att många får uppleva prylarna. Det var dock något tillrättalagt med alla grejor framställda lite här och där och sannerligen avputsade också. Men, vafan, även solen har fläckar.

Upp efter dyket och njöt i solen! Jävlar vilken dag!

Parkamraters loggar:
Jonas Erikson - Belliver, Märket
Jonas Erikson - Belliver, Märket