Namn: Lösen:

Dyk nr: 205, Mycklaflon


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-07-23
MAXDJUP :
20,1 meter
DYKTID :
62 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
VISAD :
537 ggr

Första dyket med Johan efter att han kom hem från sitt år i Australien. Nu skulle han få skola om sig till torrdräkt och mörka vatten igen. Så varför inte börja med en insjö med dybotten ;)

Jag körde runt och rekade på dagen efter vettiga igångsplatser till Mycklaflon (Sjö nära sommarstugan, Eksjö kommun). Jag hade letat fram ett sjökort men vi har aldrig dykt här tidigare. Försökte med ett antal skogsvägar som skulle kunna ta oss hyffsat nära de djupa delarna av sjön, men grindar och hus satte stop för dom planerna. Efter några telefonsamtal med lokala dykare och bonden som ägde marken lyckades vi iaf komma fram till ett ställe som såg bra ut. Klippor, brygga och 30m djup ett par hundra meter från land. Maxdjupet i sjön är 40m och vattnet är förhållandevis klart. För att nå 40m måste man dyka från ön och då krävs båt.

Vi hoppade i och drog iväg på kompassriktning. Målet var att iaf komma ner till 25m och allt kändes bra. Såg riktigt intressant ut första 20-30m sen kom dyn... därefter var det bara en lååångsamt sluttande dybotten. När vi hade simmat på i nästan 20 min och bara kommit ner till ca 15m gav vi upp och gjorde en sväng. Då halkade vi ner ytterligare 1-2m så vi fortsatte ett litet tag i den riktningen som det blev djupare. På 20m vände vi tillbaka. Johan hade lite avvägningsproblem på vägen tillbaka. Efter dyket ville han tillbaka till Australien och sa att han skulle sluta dyka :)

Parkamraters loggar:
Johan Kärnhall - Myklaflon