Namn: Lösen:

Dyk nr: 101, Värmdö, Lillsved "M/S Harm"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-08-01
MAXDJUP :
18 meter
DYKTID :
65 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
719 ggr

När jag rattade ner dotterns lilla sportbil till parkeringen i Lillsved var Eric redan ombytt och jag som var i tid. Tvekade om parkeringen då caféstugan har satt upp en egen skylt om att p-platsen bara är för gäster. Åkte snällt upp de 400 metrarna till parkeringen vid folkhögskolan men de hade något arrangemang så där var det fullt. Det blev caféstugan ändå.

Regnet låg på lut denna lördag men dök först upp när det var dags att dyka ned. Eric och jag var rörigt enade att inte ytsimma. Sikten var skräp redan från början. Varierade på någon meter eller två på linan ut. Efter de där 8-9 minutrarna var vi framme och dyket kunde börja. Eric tog planenligt täten. Tittin till rumbakom styrhytt och styrhytt innan vi sjunk ned i lastrummet. Sikten var lite bättre här än på vägen ut. 2-3 meter var det men inte bättre. Krockskadan från utsidan, spelet mellan lastutrymmena fick en titt innan vi kom fram till fören.

Planen var att jag skulle kika in i det främre utrymmet så Eric lade sig på vänt och visade att jag kunde åka in. Men jag ville inte in i den öppningen utan den andra på, åt BB. Lite pekande innan vi hamnade rätt. Simmade in och kikade lite runt hörnet för att se vad som fanns att se. Repstegen såg jag men hinken missade jag. Helt klart rångt ställe att vända på. Såg resultatet i molnet på vägen ut igen. OK till Eric och han tog täten igen.

SB sidan tillbaka mot aktern innan vi tar en kort pause på toaletten. Eric lämnar över ledartröjan inför fortsättningen. Jag siktar in på propellern innan vi stiger upp till styrhytten. Jag simmar förs igenom, vänder runt så ok tecken ges innan Eric glider igenom. En sväng framför hytten upp på taket. Rundar skorsten (?) innan mål tas på linan hem. Åter färden blir lika händelselös som utfärden.

När vi nästan är framme och närmar oss 6 meter känner jag hur luften i fötterna vill annat än jag. Slår på en kullerbytta som slutar ett par meter upp och Eric är givetvis borta. Sjunker sakta nedåt igen och hamnar mitt i hans bubblor. Sikten här är bara 1-1,5 meter. Eric fortsatte under vattnet utmed stranden. Avståndet blev perfekt när vi bröt ytan. Precis där vi skulle upp.

Tack för ett trevligt dyk

Parkamraters loggar:
Eric Thorén - Harm, Lillsved Värmdö