Namn: Lösen:

Dyk nr: 208, Öland - Humber


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-08-19
MAXDJUP :
49,1 meter
DYKTID :
56 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
2-9 meter
VISAD :
401 ggr

Bottengas: TX21/35 (D12) Dekogas: EAN50 (7l)
Bottentid: 20min

Efter en väldigt smarrig, men för mig, trögäten, lunch vankas lite vila o sen dyk nr 2. Havet tycks lugna ner sig bit för bit och nu ser det riktigt dykbart ut i vattnet :o) Detta dyk ska jag och Jocke få göra med översyn av instruktörn medan Alex o JohanW nu får dyka heelt på egen hand. Vi hoppar i med Micke först och jag 2a. Jocke ska leda dyket och jag dekot. Jag är nu inte alls lika nervös. Vi hoppar i och Micke avgör att vi faktiskt kan göra vår s-drill på ytan. Ja vi passar på och fixar den där på plats medan vi håller oss t. linan. Jockes midjerem på harneset har lossnat så vi fixar det och sen gör klart s-drill, själv klart har vi lyckas trassla in longisen så det är bara t. att göra om o göra rätt, jag lägger mig under ytan o fixar härvan ;o) När vi är helt klara så är det bara t. o dyka då. Inte heller detta dyk känns det så speciellt djupt, men man känner att det tar lite tid ner (ca 4min) och t. slut är vi nere. Jocke väljer att även han dyka föröver och över vraket så vi kan titta på allt bråte, vi vänder i fören o dyker akterut på babord sida, men fortf PÅ vraket o jag lägger märke t. den stora fina lanternan. Vi tittar på en massa hopbuntat skrot innan vi tar oss över relingen o akterut ner t. proppen igen (Jocke ville titta lite extra på den). Sen dyker vi föröver igen o tittar länge på alla hyttdörrar o så. Väl vid bygget dyker vi upp där o tittar en stund innan det är dags för uppstigning. RT 19min gör jag tummen och vi beger oss uppåt. Jag lyckas haka dit lampan rätt och sen påbörjar vi en rätt seg uppstigning, jag tycker att jag väntar in Jocke som ligger under mig o han väntade säkert in mig och tyckte att han SKULLE ligga där under mig (jag ville ha honom mittemot på samma djup hela tiden). Vi stannar t. på 24 i ca 1 min medan vi gör gasförberedelser och gör vårt gasbyte, av någon anledning dippar jag ner t. 22,3 när jag ska byta gas vilket känns korkat ;o) Micke simmar fram o påpekar att jag borde gå upp innan jag byter t. dekogasen o sen byter även Jocke. Vi ligger där i 3min nu och det känns faktiskt både stabilt o bra, så känns det faktiskt ända t. 12m stoppet då vi får 4 dykares bubblor på oss o vi lyckas stiga med dem av nån konstig anledning o hamnar på ca 11m. Vi går ner igen t. 12 och vi får en John-line av Micke för att slippa ligga där mitt bland bubblorna genom resten av dyket. Resten av dekot fortskrider lugnt o stilla, rätt skönt men också trist att bara ligga där på samma ställe i 11min. Jag visar för Jocke hur lång tid det är kvar, men när jag visar 3min kvar visar han 2, då blir jag osäker o tänker ”jaa han har säkert rätt, han brukar ha sån koll” o vi kör på 2min kvar. Det visade sig sen att han frågade om jag visade 2 fingrar? Jag hade rätt i att det var 3min kvar o vilket fall som helst skulle jag ändå inte ändrat mig där… måste börja lita på mig själv mer i huvud taget när det gäller dykningen ;o)

Även stuffning o uppstigning går lika lugnt o bra som resten av dyket. Vi paddlar på som galningar mot båten o får våra dekoflarror upphissade medan vi själva tar oss upp i båten.

Efter detta dyk blir det en lättsammare debriefing, tror t.o.m. Micke log o hann njuta av dyket i sig. Vi själva känner oss mycket nöjdare med dyket i huvud taget och hann verkligen njuta av vraket i sig. Jag får lite tips o råd hur man kan bli bättre och samtidigt beröm för det man redan är duktig på.

Nu vankas hemfärd mot Kårehamn och en god middag på vägen. Nu sådär 21.40 på kvällen börjar man känna sig redo för att knoppa. Just nu känns det inte såå hopplöst att kunna klara kursen.

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Öland, Humber
Joakim Bergman - Öland, Humber