Namn: Lösen:

Dyk nr: 115, Ljusterö - "Ljusterövraket"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-05-20
MAXDJUP :
34,1 meter
DYKTID :
35 minuter

Åkte med på Taralssons båt, kanonväder.
Vraket var ett av de bästa jag sett, mycket välbevarat. Jag och Stuart hoppade i som första dykpar och begav oss ner efter linan. Riktigt dålig sikt de första 10 metrarna sen klarnade det upp. Vid ca 20 meters djup möttes vi av en mast där tom rep, taljor och en lanterna sitter kvar! Mycket vackert! Nere på däck simmar vi mot fören, rundar den och simmar efter sidan mot aktern. Luckor och dörrar på däck som är lockande att gå in i men på detta djupet avstår vi. Framför hytten står någon sorts vred. Simmar vidare, på hytten sitter en ventil kvar på sin plats.. måtte den få sitta kvar och beundras av fler dykare.
På andra varvet möter vi Lasse och Asp. Någon av dessa (Läs Asp ;-)) två herrar lämnar efter sig ett moln av sediment och till vårt förtret reduceras sikten till ett par cm. Vi känner oss fram över vraket tills dess att vi kommer upp på hytten och sikten blir hyffsad igen.

Tiden tickar snabbt på djupet och när vi påbörjar uppstigningen har jag precis förbrukat all icke-deco tid. Vi tar det mycket långsamt upp och avslutar med ett fyra minuters safetystop.

EAN 28, 2x12, Bly: 8kg. 100 bar kvar.