Namn: Lösen:

Dyk nr: 149, "Finnen", Båtskären


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-08-23
MAXDJUP :
26,7 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
438 ggr

Non-EAN21, 2x12

Nytt vrak - igen! Fyfan vad bortskämd man är då...

Bojade perfekt, kom ner precis i BB akter. Helt underbar uppenbarelse när man upptäcker relingskanten och att skrovsidorna bara fortsätter nedåt. Hon stack upp riktigt ordentligt. Gjorde ett varv motsols med start i aktern. Hon står sidledes i en sluttning och djupast i fören. Skrovet nästan helt intakt förutom aktern och fören. Lustigt nog så står hon på rodret, något som måste skett vid förlisningen. Fick inte riktigt ihop det. BB-sidan är helt åtkomlig och man kan nästa klämma sig under kölen på ett ställe. Ganska mörkt och betydligt sämre sikt längs botten

Klart odykt då vi hittade en kompass och massa porslin i aktern. Här finns det nog massor att se om man rotar bland det raserade bygget. Jävligt häftigt att hitta hela riggen intakt. Minst 15-20 meter lång och ligger ut från fören på BB-sidan. . Vi jagade runt hela vraket som små illbattingar, det var bokstavligen talat strösslat med block, jungfrur och riggdetaljer över och på sidan av vraket.

Vi lyfte av bojvikten från vraket och begav oss uppåt. Jag är fortfarande rätt tagen av upplevelsen. Man kan förstås aldrig helt veta att man är först. Men här fanns inte en spår av någon annan och riggen med alla detaljerna gjorde verkligen att man enkelt kunde sätta sig in i den förmodligen dramatiska förlisningen.

Parkamraters loggar:
Jonas Erikson - Linda "Finnen", Söderarm