Namn: Lösen:

Dyk nr: 290, Smöjen, stora brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
Ellen Kingfors  
DATUM :
2009-08-03
MAXDJUP :
4,2 meter
DYKTID :
16 minuter
VATTENTEMP :
23 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
479 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Efter ett kraftfullt anfall av impulsköp i våras så var det väl ändå dags att testa. Jag hamnade (hmmm, har man ingen egen vilja, eller??) med Sequest Black Dimond, 8 x 300 flarra, Apeks DST och en del annat jox och dom prylarna måste ju provas. Flaskan var nytryckt och fylld av Grodan men reggen hade legat en längre stund.

Ja ja, gänget drar ner till Smöjen/Lörge och vi ska nu prova att dyka med t-shirt och badbyxor. Starkt tänkt av en kille som precis lovat att ALDRIG dyka vått i Sverige mer. Nåja, så farligt var det inte utan det gick ganska bra. Bra balans och faktiskt riktigt hyggligt dyk men förstasteget bubblade sådär härligt som bara ett oservat förstasteg kan göra. I övrigt funkade prylarna bra.

Kalkbrottet har begåvats med ett kraftigt ökat innehav av aborrar så det fanns kompisar att fotografera och skoja med. Mattias lät Vilhelm testa lite och det hela blev en glad familjeövning.

Min dotter Ellen, 13, som har svåra tryckutjämningsproblem blev givetvis svårt sugen och det hela slutade med att vi på vår sista dag på Gotland for tillbaka till Smöjen och gjorde ungefär samma fast på "strandsidan". Denna gång regnade det dock och var väl inte riktigt lika härligt men men men. Hon lyckades hyggligt med lilla paketet och jag simmade så vackert brevid i vinge, platta och dubbelrigg i t-shirt.

Kul kul.