Namn: Lösen:

Dyk nr: 275, Harm, Lillsved Värmdö (och Galeasen)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-09-06
MAXDJUP :
17,9 meter
DYKTID :
71 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
586 ggr

Efter diverse arbete (flytt av stor dotter mm) de senaste helgerna var det äntligen dykdags igen! Bestämde Harm med Peter redan i början av veckan.

Luftfyllningen gick väl inget bra då vi upptäckte att ena flaskan inte var godkänd längre (ej provtryckt) - hoppsan! Får ta och fixa det snarast. Bra att de kikade på det och inte slarvade i butiken! Bra också att jag nu får till en litet lösare skruvade kranar, har retat mig ganska länge nu dessa trögskruvade kranar...

Peter hade ett extrapaket så jag fick låna en dubbel-12a. Snällt!

Vi mötte upp därute vid 10-tiden och plockade ihop under lite jobbsnack. Sist Peter var här hade linan gått av nästan ute vid vraket så vi kom överens om att Peter skulle leda fram till vraket. Väl på vraket skulle vi växla så att jag ledde runt på Harm.

I vattnet upptäckte vi att någon dragit ny lina sista biten så det behövdes ingen navigering sista biten.

Vi gjorde en vanlig tur runt henne. Eftersom det var andra dykare i vattnet (via gummibåt) så började vi med simning genom styrhytten för att sedan göra rundturen. Sikten var ganska OK - cirka 5 meter - utom när vi kom fram mot fören, där var det nog en knapp meters sikt. Kanske et resultat av de andra dykarna, men det vet jag inte.

Bra och trevlig tur igen! Inne på muggen bestämde vi att köra en sista sväng runt bygget och sedan ner till rodreet. Därefter en simtur till Galeasen och kika runt lite där.

Ganska mycket fisk ovanpå bygget på Harm och sedan bland bråtet på Galeasen. Men jag undrar om inte Galeasen egentligen är två vrak. Det ser nästan ut så, med ett relativt modernt däck och sedan längre ner (inåt land) spant i botten som ser betydligt äldre ut.

Hemfärden efter linan gick bra. Men naivgeringen bort mot stranden gick mindre bra. Vi följde en djupkurva på ca 5 meter lite för länge tyckte jag - och sedan när vi ar på ca 2 meter gick jag upp för att kika. Vi var ju ute vid grynnan, ca 100 meter ut från stranden!!! Vi tog ett ytsim hem därifrån.

Efteråt tog vi en kaffe på Lillsvedsfiket.

Trevlig dykdag! Tack för det.

LUFT
Gen.djup: 11,8 m
Temp: +10C
Sikt: ca 5 m
Dräkt: TORR
Bly: - kg
220 BAR -> 100 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 17,4 l

Parkamraters loggar:
Peter Jegbert - Värmdö, Lillsved "M/S Harm"