Namn: Lösen:

Dyk nr: 627, Axelsberg - "Valenci af Bergsund"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-09-17
MAXDJUP :
7,2 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
17 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
592 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Jag, Jonas och Kai fortsatte dagdriveriet med ett "city"-vrak. "Valenci af Bergsund" sjönk 2008 i hamn och har lagt sig ner med aktern på drygt 6 meters djup medans fören sticker upp över ytan.
Vi krånglade oss in efter lite småvägar och gick ner till vattnet för att reka området, när vi väl träffat på bryggan med vraket utanför så låg det två segelbåtar precis åvanför vraket och de var väl inte helt fräscha för att uttrycka sig snällt.
Kai sa med lite avsky i rösten, "Men fy fan! Det ser ju ut som om det bor nån pundare här!", och i samma stund som han avslutat meningen så sticker det upp ett huvud ur en av segelbåtarna. En något obekväm stämning infann sig men efter lite konversation lättades det hela upp och det skulle visa sig att mannen i fråga var riktigt trevlig.

Vi gick ner i vattnet en bit från vraket och på vägen ut så påträffades mängder av skrot och nån sorts gammal ihålig träkonstruktion som vi gissar är nån sorts "antik" vatten/avloppsledning. Vraket var tämligen intakt med det mesta kvar och tanken är nog att man ska försöka sig på en bärgning då det sitter en hel del lyftsäckar och linor överallt.

Vi utforskade de flesta skrymslen och tog sen en sväng utanför vraket, en eka, bilbatterier, ankare, stolar var några av fynden.

2x12 EAN32