Namn: Lösen:

Dyk nr: 150, Söderbådan, Söderarm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-09-19
MAXDJUP :
25 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
411 ggr

EAN33, 2x12

En tur ut i magiskt väder till Söderbådan strax utanför Söderarm. Efter lite trixande med tilläggningen så lyckades vi lägga båten så jävla perfekt! Med två bergskilar och ett ankare låg hon som en smäck. Vi htitade dessutom ett så bra ställe att man kunde strajda i från klippan och slapp släpa utrustningen över land och rike.

Vi gjorde oss i ordning och plumsade i. Vi bestämde att vi skulle simma på 20 m kurvan för att försöka hitta vraket. Det tog en bra stund innan det djupnade på, slå ett öga på sjökortet så ser man precis. Otroligt frisk botten i vart fall och jättefina häftiga klippformationer under vattnet. Massor av musslor ner på 20 meters djup och även ovanliga rödalger som är släkt med koraller. Östersjön at its best således.

Vi simmade runt bland berg och sten och hittade mest ingenting. Efter 25 min vände vi hemåt och jag navvade under uppsikt från Jonas. Med ett par korrigeringar och lite tur kom vi upp 5 meter från aktern på båten. Detta efter en för jävla lång simtur - tufft!

Parkamraters loggar:
Jonas Erikson - Lakja, Söderarm
Jonas Erikson - Söderbådan, Söderarm