Namn: Lösen:

Dyk nr: 206, Gruva A1


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-09-26
MAXDJUP :
32,3 meter
DYKTID :
110 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
518 ggr

Efter torsdagens trevliga dyk bestämde vi oss för att köra en vända till. Hogge och Tor skulle också dyka hade de tänkt. Vi fyllde samma gas som förra gången.

Vaknade som vanligt vid 6 på lördagen och väntade på AK i två timmar innan han kom. Vi stack till lokalen och lastade det som var kvar att lasta och stack iväg. Vi var tidigt på plats, gick en sväng och kollade lite, sen kom det en bil till med två dykare. De hoppade i före oss, precis när de skulle hoppa i så kom Tor och Hogge. Vi snackade igenom vår plan och okejade den med TJ och SH iom att vi skulle till samma ställe typ fast de skulle gå djupare. Det var inga problem.

Vi fick på oss prylarna lite snabbare och simmade ut och gick ner, jumpade in i trånga gången och simmade igenom katedralen. Hängde av oss ena stagen på samma ställe som förra gången. Gick in i trånga gången 2 till vi kom ut till jumpet upp. Hoppade upp och tog gången till vänster, vi fäste i linan som vi la i torsdags. Vi tänkte att vi simmar in och göra fast reelen och sen klipper vi när vi är på väg tillbaka för att det inte ska bli något T. Simmade där, det svängde lite till höger, det låg ett rör på golvet längs hela gången, helt orört med silt och rost, tänkte göra en tie-off i vad som liknade en pigg som stack upp men när jag tog i den var det bara som mjöl. Orten svängde lite till vänster och där kom ett stort rum, massa svartbrända plankor och vad det såg ut så gick det uppåt där. Vi simmade på vidare framåt för att se om det kom mer, men vi kom till en återvändsgränd. Där gjorde vi fast reelen och klippte av för att ha en fast lina. Det var lite knöligt att vända, men det siltade inte allt för mycket. AK vände och det var okej fortfarande. Sen när vi började simma ut så blev det nollsikt igen.Jag som hade tänkt titta lite mer i rummet och på plankorna. Aja får göra det nästa gång. Vi kommer ut till linan som vi fäst i, sikten är väldigt kass så det tyvärr så var vi tvugna att lämna T:et som det var. Linan bör nog spännas lite också när T:et åtgärdas.

Vi gick ut och rullade in jumpet, tog en snabb sväng bort till vagnen för att kolla om H&T var där, men de hade inte kommit än. Kollade in grävbrickan/fatet som jag blivit tipsad om. Fin var den. Vi vände på gas och när vi är på väg mot trånga gången 2 så möter vi T&H. Vi vinkar till dem och simmar mot mammas bullar.
Mitt i trånga gången 1 vill AK att vi simmar rakt fram istället för att ta höger mot utgången. Vi kollar gas och gör fast och drar vidare, kommer till en stor sal som aldrig verkar ta slut. Vi vänder efter en stund och går ut. Vi kommer ut ur gruvan precis på tid, och när vi hänger på oss syrgasen ser vi det andra teamet komma ut ur gruvan.

När vi kommer upp på land så står vår vän MG där med en kollega. Vi pratar lite om torsdagens dyk och även om dagens. Kollar lite på kartor som verkar stämma väldigt bra med verkligheten.

Tar ett pit-stop på grillen på vägen hem eftersom vi båda är ensamma hemma på kvällen.

Roligt dyk igen, synd bara att det är relativt siltit i de odykta orterna.

Bak: 32%
stage*2: 32%
deco: 100%