Namn: Lösen:

Dyk nr: 198, Linda "Finnen", Söderarm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-10-24
MAXDJUP :
30 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
301 ggr

Vi började dagen med att jaga vrak, tyvärr utan resultat. Men vädret var bra och det gick fint att dyka finnen idag, så vi stack dit. Efter att ha bojat, ankrat och kittat på hoppade vi i vattnet. Efter en liten stund började det kännas väldigt kallt innanför dräkten. Jag bad Emil att titta på kedjan om den var helt stängd. Det var den inte, en liten bit av dragkedjan till underställets ficka hade fastnat där. Tillräckligt liten glipa för att inte märkas på land med torrhandskar på. Klättrade upp på stegen så att Emil kunde öppna och stänga dräkten. Vid det laget var jag blöt från midjan och ner till fötterna. Gick ner och kunde konstatera att sikten idag var mellan 6-10 meter beroende på var man befann sig vid vraket, mycket bättre än senast. Lokalt var sikten dock noll av helt andra skäl :) Vi hade bestämt att vi skulle undersöka området runt vraket och framför vraket kunde vi konstatera att det låg en jävla massa stora stålplåtar, så mycket att man börjar undra om Finnen ligger intill en rejält kexad ångare. Dock verkar det som att delar av skrovet är täckt med stålplåtar och dessutom finns ett par grova skivor som står uppe däck, vilket bara gör allt konstigare.
Vi hittade också ett ankare som är grymt överdimensionerat i jämförelse med vraket och dessutom ankarkättingen som löper åt "fel" håll och inte längre sitter fast vid ankaret. Detta tillsammans med ett par andra fynd gör att man börja undra om finnen verkligen är finnen. Det finns kanske skäl att börja kalla henne för Ryssen.
Vi gjorde 42-43 minuter bottentid innan vi tummade och gick upp. Tack för SubXero som håller värmen bra trots att man är blöt in på bara huden :)
EAN 32%