Namn: Lösen:

Dyk nr: 82, Sappemeer


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-10-25
MAXDJUP :
21 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
452 ggr

Utfärd med Tessi II, äntligen så skulle jag få träffa Sappemeer som jag både läst och hört så mycket om. Dock så varnades för att vädret skulle vara oroligt, vi bestämde att åka till "Sappen" och kolla läget först, det var rätt skaplig sjögång med ett par personer hängandes över relingen. Men efter OK från alla så bestämde vi att dyka här.

Jag och Martin gick ner i dykgrupp 2 och som dykpar 2, dålig sikt till att börja med men klarnade upp något när vi kommer ner till fören, dock hade jag förväntat mig "lite" bättre sikt men klart godkänt.

Simmade från fören mot aktern, stannade och cirkulerade runt och lyste in genom diverse saker, såg inga sälar. Hörde att dom rammlat in genom hålen men vi kollade aldrig. Simmade sedan tillbaka mot fören, kikade ner i lastrummet, kom sedan fram till fören men här finns inte mycket att se, en koll på manometern visade 90 bar så vi cirkulerade runt en stund och vid 70 bar så tummade vi dyket.

Uppe på ytan pågår fortfarande sjögången men inga problem att ta sig upp. In i värmen och käka och ta det lugnt och därefter iväg till nästa dykstället som vi alla var överrens om skulle bli Tyr.

12l, 232 bars flaska
Nitrox 32%
205 bar ner
55 bar upp
5.4kg viktbälte + lampa 1.7kg

Parkamraters loggar:
Martin Murén - Stockholm, Sappemeer
Martin Murén - Stockholm, Tyr