Namn: Lösen:

Dyk nr: 83, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-10-25
MAXDJUP :
30,8 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
632 ggr

Tessi II utfärd och dagens andra dyk!

Efter diverse diskussion så hoppade vi över Victor och åkte till Tyr istället. När vi kommer fram så är det nästan spegelblank sjö.

Medans dykgrupp 1 gör sig i ordning så hoppade jag själv i munderingen för att stå vakt om någon behöver hjälp och behöver hoppa i snabbt. Rätt skönt att stå där och hänga inne i värmen hade jag bara somnat :)

Jag och Martin går återigen i som dykgrupp 2 och dykpar 2, simmade fram till fören på Tessi och följer linan ner, allt går lugnt o stilla. Kommer ner, gör OK, simmar mot aktern och kommer väldigt snabbt fram till styrhytten med massor av luckor, fönster, dörrar att kika igen OJOJOJ vilket coolt vrak.
Möter här dykpar 1 och vi ligger rätt djupt hela tiden och en titt på datorn säger 30+ så jag visar -"vi simmar ditåt" och vi rundar styrhytten och går upp på 25m och kollar in en massa saker.

Tiden går tyvärr väldigt fort när man har roligt, så vi simmar tillbaka till fören, cirkulerar runt lite och en koll på manomentern 75 bar, vi tummar dyket, följer linan kontrollerat upp till 5-6m där vi lägger oss avslappnat och "hovrar", går sedan upp.

Ett kanon härligt vrak måste hit igen, så mycket att se, måste skaffa dubbelpaket snart haha.

12l 232 bars flaska
Nitrox 32%
200 bar ner
55 bar upp

Parkamraters loggar:
Martin Murén - Stockholm, Sappemeer
Martin Murén - Stockholm, Tyr