Namn: Lösen:

Dyk nr: 277, M/S Trassel, Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-11-01
MAXDJUP :
9,2 meter
DYKTID :
43 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
807 ggr

Premiär på Trassel för egen del! Skulle bli spännande att få se detta vrak.

Peter och jag stämde träff 11:00 och kom ungefär fram till Vaxholmsfärjan samtidigt. Efter en liten felaktig avstickare på Rindöbyvägen kom vi ändå ganska snabbt och enkelt till rätt plats.

Smidigt att både kunna köra bilen nära och att ha en liten sitt bänk på bryggan för att ta på sig paketet. Vi träffade på några från båtklubben som pekade ut var vraket låg. Det verkade inte som om det var precis efter stenarna som dykplatsbeskrivningen menade.

I vattnet och Peter tog en kompasskurs åt det hållet som de från båtklubben pekat ut. ner på botten och lugn simtur ut. "Bojnk" - vi hade nog inte tagit många fentag innan jag ser vraket på min högra sida, Så nära!!!

Vi körde ett par svängar runt vraket nere på botten och sedan ett par varv ovanpå henne och i lastrummet. Kunde ha penetrerat i akterult från lastrummet men strruntade i det den här första gången. Trevligt vrak är det allt! Bra sikt, en del bråte att se och framför allt nära och enkelt. Duger riktigt bra som andradyk efter Harm (på vägen hem) tänkte jag ett tag.

Efter diverse turer på vraket går vi fram till fören igen och då ser jag att dykplatsbeskrivningen stämmer riktigt bra! Fören ligger i princip mot (nåja någon meter) stenröseet - så hade vi följt det hade vi nog inte kunnat missa vraket heller.

På vägen tillbaka kikade vi in bland håligheterna mellan stenarna och såg först några få och små abborrar för att till slut se helt helt stim (många var de) pyttesmå abborrar.

Vi sam in förbi stegen och in under båtontonerna inne i hamnen men vände snart ut igen och kom upp precis vid stegen.

Trevligt vrak och bra dyk! Tack för det.

LUFT
Gen.djup: 6,4 m
Temp: +7C
Sikt: ca 6 m
Dräkt: TORR
Bly: - kg
220 BAR -> 170 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 17,0 l

Parkamraters loggar:
Peter Jegbert - Vaxholm, Rindö "M/S Storö (Trassel)"