Namn: Lösen:

Dyk nr: 300, Riksäpplet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-10-03
MAXDJUP :
13,4 meter
DYKTID :
18 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
497 ggr

Vågor. Och blåst. Stora vågor. Och regn i luften.

Vi snackade och kollade och funderade. Och åkte för att kolla Tyr men det var helt kört. Så efter mer prat så åkte vi till Dalarö och kikade och sen vidare till Riksäpplet. Jag hade ju aldrig varit där och varför inte, dyk 300 på en känd, svensk klassiker.

Vi bestämde oss för att lägga ribben i lä med ankare och lägga en lina på ön. Blixtsnabbt hoppade en motkönad fritidspolis ut och skrek mer än lovligt om förbudet att förtöja i flaggstången. Konversationen (monologform, seek to understand, then to be understood verkar inte ha fäst så hårt i denna dam) fortgick trots att det nog var hyggligt uppenbart att vi förstod henne, hade hört tillräckligt och att min promenad till andra sidan ön inte indikerade flaggstångsfästning. Men ack, inte gick det fram. Dom små liven....

Bill & LÅ var kvickt i och jag skuttade glatt efter i väntan på David. Hurra! var den första tanken jag fick när en härlig stråle ljummet vatten pissade in i vänster stövel (tror inte det....). Uppenbarligen hade äntligen den lilla odefinierbara läckan i vänster ben uppenbarat sig med full kraft. David kom i och vi drog motsols runt ön. Rätt så fin natur och sen en ganska intressant brädhög med en del fina prylar. Kraftigt skiftande sikt mellan 2-6 meter. När sen vattnet fyllt vänster ben, passerat den ädla kulpåsen och fyllt även höger ben var det dags att vända. Väl tillbaka vid båten så hade jag vatten upp till bröstet. Brrrr.

När vi väl är uppe alla så beklagar jag mig lite lätt men killarna vill åka till Dalarö och köpa glass och sen cruisa runt lite och kolla på grejor. Jag försökte käckt få uppmärksamhet kring vattnet i dräkten och att jag frös lite men dom tyckte jag var en meskorv. Min lilla revansch kom när jag hällde ut 10 liter vatten ur varje ben i dräkten när vi kom tillbaka till Tabasco. Där fick ni (och jag också för jä--ar vad kall jag var).

Tur i oturen var väl ändå att jag kastat ner Bills gamla Heavy Light Rescue i dykbagen inför resan "bara utifall".

3,3 + 3,9 v-vikt
Faber 2 x 12
90 -> 70 (Nitrox 30%)
SAC 13,3