Namn: Lösen:

Dyk nr: 302, Mecum


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-10-04
MAXDJUP :
33,5 meter
DYKTID :
26 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
562 ggr

Skutan vände hemåt med ribben på släp. Den gode kaptenen Mauritz lät mig leka styrman ett tag vilket var kul.

Dags för första mixdyket. LÅ hade ju grävt i sin godisbutik av gott och blandat (inga standardmixar här inte ;-) och jag drog lotten 31/18. Säkert jättebra, vad vet jag (kursen är ju inte riktigt klar ännu).

David hade helt annan mix och Honken började fundera på vad han skulle dyka med för blandning. Vi började rulla program och nestor Bill fick hjälpa till med program och decoplaner och allt annat jox. Jag testade med mitt program och jämförde hit och dit. Samtidigt så la vi datorerna på EAN 31% med deep stop (i mitt fall) för att ha lite marginal om det skulle skita sig. Jag tejpade isskrapan och skrev och tejpade och skrev och tejpade och skrev. Knepigt att skriva bra i praktiken, bra med kurs förstår jag nu.

Väl framme så la vi Tabasco i lä och körde ribben sista biten. Två coola killar (kustbevakningen) kom farande på vattenskotrar och undrade vad vi skulle göra och om vi kände till dykolyckan på Svartfotsvraket (vi hörde larmet på VHF:n dagen innan).

Mulle hittade skutan snabbt och vi skickade ner bojen. Bill & LÅ först igen. Sen David, Henrik och jag. Mörkt och svart och riktigt sur sikt. När vi kom ner jagade Henrik runt för att visa alla grejsimojser som vi pratat om. Kassa lampor, 5 dykare, silt och mörker var väl inte optimalt men jag såg ratt, bygge, livbåt m m. David tyckte det var skit och ville bryta men vi lyckades inte optimalt med dialogen. Trots superkassa förutsättningar kändes det supernice och jag måste ändå tro att det är mixen som spelade in. Helt kolugnt. Jag och David försökte köra decoplan men David lekte lite jojo i vattnet. Själv gick det bra. Honken körde själv. Allt frid och fröjd och snack uppe.

Kasst dyk ur vrakaspekt men otroligt trevlig upplevelse med gasen. Bra träning.

Återfärden blev sjuk. Jag, David och Hidde (sherpa) körde ribben i 30 knop hem till Framnäsviken i regn och blåst och mörker. Bill, LÅ, Honken & Mulle tog Tabasco. Sen när vi landade i Framnäsviken fick David vänta (utan mössa - burr) när jag och Hidde åkte vespa hem för att hämta bilen. Hur ofta ser man två kisar på Vespa iklädd torrdräkt (Ursuk HLR) resp mössa (Hidde hade ju ingen hjälm ju...).

Tack för en mycket trevlig helg, Mauritz (och ni andra). Och billigt blev det dessutom.

0 kg
Faber 2 x 7 x 300
270 -> 170 (Tx 31/18)
SAC ?