Namn: Lösen:

Dyk nr: 303, Digerhuvud, Skrevan


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-10-16
MAXDJUP :
31,4 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
558 ggr

Vad gör man med en planerad Gotlandsresa när prognoserna (yr.no, SMHI och andra) alla lovar skitväder, Per-Henrik (som garantilagar min dräkt) vittnar om 6 meter höga vågor, Rollo har ont i halsen (harkel) och Gotlandsbåten ställs in (händer oerhört sällan) onsdagskvällen pga vädret. Jo, man åker ju ändå :-)

Så vi for. Jag, Bill, Nettan, LÅ och Hanna.

Jag hade ju fått för mig att jag skulle bli med bättre dykbåt. Alla kloka (nåja) och kära gotlandsdykare brukar ju förfasas över vår skonare så varför inte lyssan på dessa sjöbusar och köpa nåt bättre. Div budgivning på Sjöfartsverket och annonsjagande ledde en osedvanligt trött lördagsmorgon till att varken jag eller hustrun ville åka hem och städa huset. Efter ett misslyckat försök att kika på matbord kom jag på idén att åka till Haningen och kolla på en Buster. Ovanligt medgörligt beteende från min bättre hälft och vips så stod vi och kollade på vad som verkligen såg ut som ett vrak. Lite sparka på däcken, svåra miner, hårt förhandlande och så var vi med båt.

Denna skulle nu till Gotland med detta glada gäng och känd fritidslogistiker omfördelade vagnsparkens bemanning så att Bill och jag kom iväg i dräglig tid. Det är klart att Bill blev chockad och det är klart att däck som stått i fem år är lite ovala och att båten hoppade lite och att vi var tvungna att åka motorväg med 30-släp osv men ner och fram kom vi. Och nu är båten finfin.

Tillbaka till Digerdyket. Fastlänningarna släpades till Fårö och med alla supersura prognoser i bakhuvudet blev vi glada. Det var ju helt OK. Bill och LÅ skulle söka Casper och Stern, Hanna stod över och jag och Netta tog ett traditionellt väggdyk. Samtidigt ville några förvildade Stockholmare fiska men det lyckades vi avstyra.

LÅs gott och blandat hade gett mig en härlig blandning av oDIRiga trimixblandningar. Vi hoppade i och jag körde slut min sling till att börja med. Sikten var rätt så kass hela dyket och blev inte ett dugg bättre under 30 meter. Sannolikt effekt av stormen.
Dock en hel del fiskelinor och trassel och jag försökte kapa en del och fastnade och joxade och trixade. Efter vändning så upplevde vi sikten som lite bättre och det blev ändå ett rätt så bra och trevligt dyk. Återigen najs med mix.

Bill & LÅ hittade Stern.....nästan.....

Bra och trevligt men vi kastade oss i bilarna efter dyket för att se the one and only.... Hallshuk!

0 vikt
Faber 2 x 7 x 300 (Tx 29/15) & Luxfer 7l (Tx 27/22)
200 -> 120 & 190 bar från sling
SAC ?