Namn: Lösen:

Dyk nr: 243, Tyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
Lax  
DATUM :
2009-11-14
MAXDJUP :
34 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
9 meter
VISAD :
527 ggr

Loggade redan igår men blev utloggad mitt i alltihop. All prosa gick förlorad, nu blir storyn en helt annan. Fullständigt vrickat att veckans första lediga dag ger den tidigaste uppstigningen, vilken bra fritidssyssla man har valt. Lite mulet och aningen blåsigt, förhållandena gjorde att dagens första mål, för oss som för många andra, blev Tyr. Obelix tar oss fram i ett huj och självklat är vi först på plats. Vi är på plats men inte bojen. Efter lite letande hittar vi resterna av linan flytande i vattnet, just då dyker även Storsjön upp. En ytsimmare skickas ned men det vill sig inte bättre än att det bara är att boja om. En del obeslutsamhet och en stunds parningsdans mellan båtarna följer. S-sjön skickar till slut ner ett färdigkittat dykpar som fixar bojningen. Tack för det televerket.
Jag och Lax går i som första par. Det är rejält strömt vid ytan och den korta sträckan fram till S-sjöns för och bojlinan tar lite på krafterna och luftförrådet. Strömmen lättar dock redan bara någon meter ned. Tyr är Tyr, ingen lysande sikt till att börja med, men av någon anledning lättar det sedan.
Vi slår några lovar och vimsar runt, går sedan lugnt och behärskat upp längs linan. Allt är bara bra och härligt. Tom. min spruckna ihoptejpade fena håller måttet.