Namn: Lösen:

Dyk nr: 308, Vagnhärad, brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-12-06
MAXDJUP :
42,1 meter
DYKTID :
35 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
423 ggr

Uppdyk adv rec trimix och första i Vagnhärad på riktigt (var här för typ 10 år sen men sannolikt i ett annat brott).

Fint ställe. Gick ner med Henrik på 3-4 meter och kollade alla prylar och gaser. Sen nedåt djupet.

Inte helt samkörda och kanske lite för vana att dyka tillsammans. Vi simmade ibland tätt men oftast lite för långt ifrån varandra. Kikade på grottingången och runt bland rullatorer, cyklar och annat bråte. Efter 15 min så började vi stiga och förbereda gasbyte och korvskjutning. Gasbyte utan problem och extra nogranna decostopp med Vytec:en inställd på bottomtimer/Gauge som ger sekunder - mycket bra.

Snygga planer med reservplan (längre bottendjup) och bailout om decon skulle falera. Men allt gick bra (utom korven dock) och vi landade vid ytan enligt plan. Dock på fel sida av brottet.

Dansken dök Osoboko eller nåt. Konstig stor låda på ryggen med olika lampor. Han hade tydligen precis börjat med sån låda. Det ska vara dansk magister till att testa sånt på kursdyk. Men han är ju så snygg och det är huvudsaken.

När vi kom upp så träffade vi en svensk, en finsk och en polack med fina prylar från Otäck. Dyrt och fint men jag lyckade impa med gummihandskar och midjekedja. Så kan det gå.

Fika och mackor och dykbullar men dansken hade sitt gasolkök och en god gulasch. Alltid lär man sig något. Det såg vackert gott ut i duggregnet.

Godkänt av magistern men utan större ovationer.

3,3 + 3,9 V-vikt
Faber 2 x 12 x 200 + 7 l alu
190 -> 138 (Tx 25/25) + 70 bar (50%)
SAC 17,5