Namn: Lösen:

Dyk nr: 311, Najade


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-12-12
MAXDJUP :
32,9 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
583 ggr

Första besöket på Najade. Mycket bra. Hoppade i med David och upptäckte tyvärr att lampan inte gick igång. Inte så konstigt när lamphuvudet är halvfyllt med vatten.... Bajs. (nä, vatten men ändå)

Fick igång den lilla backuplampan men det är ju inte riktigt samma sak. Visade dilemmat för David när vi nådde vraket men vi körde vidare.

Otroligt bra vrak. Hel på botten men med tillräckligt många hål och öppningar för att glädja alla nyfikna. Började på styrbords sida vid fören där Bill tajtat till bojen. Drog runt fören och sen längst babords sida mot aktern. Kikade in vid bygget och runt gångarna och gjorde lite försiktiga kollar här och där. Nästa gång med riktig lampa blir det på riktigt :-)

Vid aktern så gick vi ner och kollade på rodret som försvinner i botten. På tillbakavägen var solen påväg ner och mörkret blev markant. Svosch så såg jag en säl simma ner i det aktre lastrummet med David fattade inte vad jag vinkade och fäktade om och mitt fis-ljus var ju inte mycke att söka med. Härligt tillbakasim och koll på toan i fören innan vi MYCKET sakta gick upp och låg på 4-6 meter och bara softade efter c:a 25 min på botten.

Toppen och Världsklass!

3,3 + 3,9 V-vikt
Faber 2 x 12 x 200 + 7 l alu
124 -> 60 (Tx 31/12) + 45 bar (50%)
SAC 14,9

Parkamraters loggar:
David Andersson - Melanie
David Andersson - Najade